Рукомет Рукомет/Извештаји

Poraz rukometaša u večitom derbiju

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 86. rukometnom „večitom derbiju“ od Partizana na Banjici, u okviru 3.kola plej-ofa Superlige – 32:28.

Crno-beli su stigli do prednosti na startu 3:1 i održavali razliku od dva gola, a zatim i od tri tokom većeg dela prvog poluvremena. Crvena zvezda je uspela da izjednači na 7:7, ali su crno-beli serijom 3:0 došli do novog vođstva i imali maksimalnih 14:10 u 27.minutu. Ipak Zvezda je odgovorila u finišu, ali 4 gola prednosti Partizana su osigurali i prednost nakon prvih 30 minuta igre, 15:13.

U nastavku, Zvezda je dobro ušla u drugo poluvreme i preko kapitena Dejana i Aleksandra Babića uhvatila priključak i došla do novog izjednačenja posle nekoliko propuštenih prilika, 19:19. Partizan je došao do nove serije od tri vezana gola zahvaljujući Stevanoviću i poveo 23:20, a zatim i 26:22.

Crvena zvezda je imala poslednju priliku da uhvati novi priključak i rezultatski se vrati u utakmicu, kada je iskoristila dva igrača više i stigla do 26:24, ali je odmah i ispustila priliku, jer je vrlo brzo i primila dva gola nakon kontre, nakon čega je bilo jasno da će Partizan pobediti u 86. večitom derbiju. Konačan rezultat je postavio Šotić sa sedam metara za 32:28.

Najefikasniji su bili kapiten Dejan Babić i Janko Pešić sa po 6 golova.

U narednom kolu Crvena zvezda gostuje ekipi Metaloplastike u Šapcu.

Partizan – Crvena zvezda 32:28 (15:13)
Beograd, dvorana: USC „Voždovac“. Gledalaca: 500. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Partizan 8 (6), Crvena zvezda 4(3). Isključenja: Partizan 18, Crvena zvezda 10 minuta.
PARTIZAN: Butulija 4, Jokić, Živković 6, Grubić, Radovanović 4, Pavlović, Milenković, Minić, Milosav (14 odbrana), Pižurica, Đuričić, Trnavac, Nedeljković, Stevanović 15, Maksić 1. Trener: Nenad Maksić
CRVENA ZVEZDA: Čolović (3 odbrane), Šotić 3, Radisavljević, A. Babić 2, Ivanović 4, Pešić 6, LJubenović, Bugarinović 3, Milosavljević, Pejčinović, Rajićević 1, Mandić 3, D. Babić 6, Kljajić, Zejak, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама