Рукомет Рукомет/Извештаји

Remi Vojvodine i Zvezde

Izvor: RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde izgubili su dva boda u poslednjoj sekundi derbi meča 1.kola plej-ofa Superlige u Novom Sadu protiv Vojvodine, 27:27.

Hrabro i borbeno je Zvezda odigrala u Novom Sadu, ali nije imala fortunu na svojoj strani.

U prvom poluvremenu nakon izjednačenog poletka (6:6), Vojvodina je došla do dva gola prednosti pre odmor (14:12), a već u 45.minutu zahvaljujući preciznošću sa sedam metara imala +5, (22:17). Tada su verovatno mnogi otpisali Crvenu zvezdu i pripisali Novosađanima dva boda, Ali, uspeli su crveno-beli da se vrate u meč i dođu na korak od pobede.

Nenad Peruničić je zatražio tajm-aut, a Zvezda počela polako da topi prednost domaćina. Pametne izmene trenera Peuničića su unele svežinu u Zvezdinu ekipu i poremetile ritam Vojvodine. Pogađali su Aleksandar Babić, Mandić i Mirosavljević, da bi sedmim golom najefikasnijeg Zvezdinog pojedinca, Aleksandra Babića Zvezda povela (24:25).

Usledio je i gol Petra Bugarinović za 25:26 i uvod u dramu. Nenad Mandić je isključen na isteku 58.minuta, da bi zatim sudijski par preoštro reagovao. Nenad Peruničić je želeo da smiri svog igrača i izvede ga sa terena kako bi sprečio incident nakon nastale gužve, a tandem Stojković – Nikolić je nakon konsultacija sa zapisničkim stolom to okarakterisao kao isključenje zbog ulaska na teren, iako je bila jasna i očigledna namera, pa je Zvezda u poslednji minut ušla sa dva igrača manje.

Kljajić je presekao napad Vojvodine i pogodio u kontri za 25:27, a Vojvodina je odmah smanjila na 26:27. Imala je Zvezda napad na trideset sekundi pre kraja, ali Šotiću je svirano probijanje, a Ljubenović uspeva da odbrani prvi udarac. Nakon tajm-auta, ostalo je sedam sekundi do kraja, a Grozdanić je uz zvuk sirene pogodio za 27:27.

Najefikasniji su bili Aleksandar Babić i Aleksa Kljajić sa po 7 golova.

U sredu, u 2.kolu, Crvena zvezda u „Šumicama“ dočekuje Železničar.

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 27:27 (14:12)

Novi Sad, dvorana: „Slana bara“. Gledalaca: 350. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci: Vojvodina 5 (5), Crvena zvezda 4 (4). Isključenja: Vojvodina 10, Crvena zvezda 10 minuta.

VOJVODINA: Simović, Čagalj 1, Ostojić 3, Perović, Stojanović 2, Nadoveza 4, Jovanović 2, Vučković 3, Ratković, Trifković 1, Stanković 3, Nikolić 1, Verkić (21 odbrana), Bojanić 1, Grozdanić 6. Trener: Boris Rojević

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Šotić 1, Radisavljević, A. Babić 7, Ivanović 1, Pešić, Ljubenović (7 odbrana), Bugarinović 1, Milosavljević 2, Pejčinović (4 odbrane), Rajičević 1, Mandić 3, D. Babić 5, Kljajić 7, Zejak, Đurković. Trener: Nenad Peruničić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама