Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Napori na vrhuncu, stiže Panatinaikos

Košarkaši Crvene zvezde mts u četvrtak završavaju izuzetno tešku mini-seriju utakmica duelom sa Panatinaikosom u Beogradu. O predstojećem meču sa grčkim predstavnikom u 14.kolu Evrolige govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Ognjen Dobrić
Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u sredu u jutarnjim časovima u Beograd nakon sedmodnevnog odsustva i tri utakmice koje su odigrali u kratkom vremenskom periodu u Valensiji, Baru i Istanbulu.
Ogromni napori tu se ne završavaju, jer crveno-bele već u četvrtak od 19 časova očekuje još jedna velika utakmica protiv Panatinaikosa u 14.kolu Evrolige.
Karte za ovaj meč puštene su u prodaju u utorak u svim poslovnicama Eventima, i nema sumnje da će igrači Crvene zvezde mts imati gromoglasnu podršku sa tribina u pokušaju da zabeleže još jednu vrlo vrednu pobedu u elitnom takmičenju:
Prvotimac Ognjen Dobrić ističe da će i ovaj duel doneti ogromne napore, a da je prvi cilj ekipe da se koliko je to uopšte moguće, brzo osveži i spremi za predstojeći duel u Beogradu:
„Stigli smo iz Istanbula u sredu u jutarnjim časovima, i sada je prvi cilj da se što bolje i brže osvežimo, i spremimo za utakmicu sa Panatinaikosom. Grčki tim je u izuzetno dobrom ritmu, igraju dobro što se vidi i po njihovim rezultatima, čak smatram da ih pomalo i neopravdano izuzimaju iz najužeg kruga kandidata za plasman u samu završnicu. Najavljeno odsustvo Kalatesa i Papasa nas ne zavarava, to je izuzetno jak i dobro ukomponovan sastav. Mi ovaj mini ciklus koji je bio izuzetno važan ali i naporan, završavamo utakmicom u četvrtak. Potreban nam je „vetar u leđa” i ogromna podrška sa tribina kako bi došli do dodatne snage i pokušali da zabeležimo vrlo važnu pobedu u Evroligi”.
Sa druge strane, trener Dušan Alimpijević kaže:
„Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila 4 pobede u poslednjih pet mečeva. U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji. Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenođću za početak, nikoga ne razočaramo” rekao je trener crveno-belih koji će ekipu na trening oporavka izvesti u sredu u večernjim časovima.
Utakmica Crvena zvezda mts – Paatinaikos igra se u četvrtak od 19 sati, a nakon toga šampionu ABA lige i predstavniku Srbije u Evroligi slede još dva „vezana” gostovanja pre Nove godine, u Sremskoj Mitrovici i Milanu.

Vest preuzeta sasajta KK Crvena zvezda

Скочи на траку са алаткама