Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Crvena zvezda gostuje Partizanu u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju u ponedeljak ekipi Partizana NIS u utakmici 7.kola ABA lige jtd. O predstojećem meču govore trener Dušan Alimpijević i prvotimac Pero Antić.
Košarkaši Crvene zvezde mts gostuju u ponedeljak ekipi Partizana NIS u poslednjoj utakmici 7.kola ABA lige jtd.
Utakmica se igra u dvorani „Aleksandar Nikolić” od 21 sat.
Ovo će biti prvi duel gradskih rivala još od 18.maja ove godine, kada su se ekipe sastale u okviru 9.kola Superlige.
Domaćin ovog meča je Partizan NIS, a kako je saopštio organizator ove utakmice u regionalnom takmičenju u kome titulu brani ekipa Crvene zvezde mts, prodaje karata neće biti.
Pred ovaj meč trener crveno-belih Dušan Alimpijević kaže:
„Utakmice Crvene zvezde  i Partizana su specifične same po sebi, jer u takvim utakmicama prestaje da bude važno ko ima kakav roster, i u kakvoj je formi, već odlučuju mali detalji i male stvari. Ekipa Partizana NIS sa pojačanjima koja je dovela, očigledno da je promenila i svoje ambicije, ali i igru na parketu. Ono što je dobro za Crvenu zvezdu da pred derbi možemo da kažemo da smo konačno kompletni  i to 1.put od početka ove sezone”
Sa druge strane, najiskusniji igrač u ekipi Crvene zvezde mts Pero Antić, imao je prilike da bude akter u ovoj utakmici još pre 10 godina. Ovoga puta na parket dvorane „Aleksandar Nikolić” vraća se kao trostruki osvajač Evrolige, i igrač sa mnogo evroligaških i NBA utakmica u nogama:
„ Od derbija ne očekujem ništa osim velike borbe i da moji saigrači daju maksimum. U ovakvoj utakmici ne odlučuju ni trenutna forma, ni skauting ni priprema, već želja za pobedom i srce. Igrao sam od poslednjeg derbija pre nego što sam otišao prvi put iz Zvezde, mnogo velikih utakmica i za trofeje, mnogo je iskustva sada tu, ponavljam utakmica, u kojoj moraš da imaš veću želju od protivnika da je dobiješ” rekao je Antić.
Utakmica Partizan NIS – Crvena zvezda mts igra se od 21 sat uz direktan prenos na TV „Arenasport”.
Odmah posle ove regionalne utakmice, ekipa Crvene zvezde mts će sredinom nedelje na novi težak put ka Malagi preko Pariza. Crveno-beli igraju u 6.kolu Evrolige protiv Unikahe u Španiji.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама