Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Zvezdinim damama priprao prvi derbi

Košarkašice Crvene zvezde slavile su protiv Partizana posle preokreta i neizvesne završnice 77-73 (15-23, 17-17, 23-14, 22-19), u prvom derbiju u sezoni u okviru 5.kola Prve ženske košarkaške lige Srbije.

I osmi put zaredom crveno-bele devojke bile su uspešnije u derbiju. Nakon preokreta i minusa od osam poena na poluvremenu, uspeo je šampion Srbije u drugom poluvremenu da se konsoliduje i bude pribraniji u penal završnici.

Gošće su bolje otvorile utakmicu, serijom 5-0 koja im je donela prednost koju su kontrolisali tokom cele četvrtine, a trojkom Spikić došle do plusa od osam poena na kraju prve četvrtine.

Ivana Katanić je uzvratila trojku, ali onda je usledila serija gošći 12-0 koja im donosi dvocifrenu prednost, Zvezda bez poena pet minuta. Dale su maksimum crveno-bele devojke da smanje minus do kraja poluvremena, što su i uspele. Na poluvremenu su gošće vodile, 32-40.

Iako prvi deo trećeg perioda nije nagoveštavao preokret, posebno nakon trojke Bojović za prednost crno-belih 51-40, Zvezda je odličnom odbranom i zahvaljujući kapitenu Aleksandri Katanić stigla do vođstva prvi put na meču. Aleksandra Katanić je postigla 11 od 15 poena i pred ulazak u odlučujućih 10 minuta meča Zvezda je imala 55-54 na svom kontu.

Crno-bele su stigle do pet poena prednosti, ali ni u jednom momentu šampion Srbije nije posustao i poklekao, pa smo u poslednji minut meča ušli sa 71-71. U penal završnici karakter crveno-belih je došao do izražaja, Zvezda sigurnija u skoku, Bojović i Bogićević su bile uspešnije i koncentrisanije od Miljane Bojović na drugoj strani i obezbeđena je osma uzastopna pobeda nad rivalom.

Aleksandra Katanić najefikasnija sa 24 poena, Snežana Bogićević je postigla 20.

Crvena zvezda je zadržala maksimalan učinak u šampionatu, a svih pobeda je ostvario i Radivoj Korać. U narednom kolu crveno-bele putuju u Suboticu.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 6 (5sk), Stjepanović 10 (5sk 8as) Tešić, Prlja 1 (2sk), Bogićević 20 (3sk 2as), A.Katanić 24 (6sk 3as 6ukl), Ćirić, Đokić, Naumčev 2 (5sk), Bojović 3, Deurić, M.Đorđević 11 (5sk 3as).

 

Vest preuzeta sa sajta KKŽ Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама