Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Bamberg bolji od Zvezde u Areni

Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da ostvare treću pobedu u Evroligi ove sezone. Od crveno-belih bio je bolji nemački predstavnik u Evroligi rezultatom 69:75.
Košarkaši Crvene zvezde mts nisu uspeli da ostvare treći trijumf u Evroligi ove sezone. Bolji od crveno-belih bio je Bamberg rezultatom 69:75.
Ispostavilo se da je prelomna bila prva deonica koju su Nemci rešili u svoju korist rezultatom 18:30. Zvezda je od tada zaigrala znatno bolje, uložila mnogo energije u preokret, ali i stala na korak do istog. Crveno-beli su na dva i po minuta smanjili zaostatak na samo dva poena, ali je za čudesni preokret zafalilo i malo sreće. Šutevi za tri poena nisu prošli kroz obruč, a iskusan sastav rivala je uspeo da odoli.
Bamberg je bolje ušao u utakmicu. Gosti iz Nemačke su igrali sa više energije i bili odlično šuterski raspoloženi, dok su crveno-beli tragali za napadačkim ritmom. Takav odnos snaga doneo je Nemcima prednost od 13 razlike u ranoj fazi utakmice (9:22).
Rano ispunjen bonus i sudijski kriterijum otežavali su Zvezdi mogućnost da brzo sustigne rezultat uprkos sve boljoj igri. Preko linije za slobodna bacanja Bamberg je odbio nalet crveno-belih i na kraju prve deonice rezultat je glasio 18:30.
Bamberg je novom trojkom započeo drugi period, ali su iskusni Branko Lazić i Bjelica uzvratili istom merom. Usledio je pogodak Dragana Apića, prvi u evroligaškoj karijeri i Zvezda je serijom 8:0 smanjila prednost na minus sedam (26:33).
Izabranici Dušana Alimpijevića imali su nekoliko prilika za povratak, ali im je sreća okretala leđa. Važni šutevi su izlazili iz obruča pa uprkos znatno boljoj odbrani na poluvremenu je zaostatak smanjen na samo devet poena (34:43).
U nastavku se igralo veoma čvrsto sa obe strane. Zvezda je tragala za šutem koji bi je potpuno priključio Bambergu, a želja nije izostala ni u jednom trenutku. Čvrsta odbrana držala je rezultatski priključak, a Tejlor Ročesti je ulazio polako u ritam. Njegovi poeni u seriji i potom trojka Dangubića trasirali su put ka seriji koja je približila crveno-bele na četiri poena zaostatka (50:54).
Međutim, Zvezdi je i dalje malo trebalo za potpuni preokret pa je Bamberg u poslednji kvartal ušao sa šest poena prednost – 53:59.
Čvrsta odbrana na obe strane obeležila je i početak poslednje deonice. Zvezda je i dalje jurila prednost gostiju na krilima Ročestija i u više navrata prilazila na famoznih minus četiri. Barijera je probijena dva i po minuta pre kraja kada je Lesor pogodio i približio crveno-bele na dva poena zaostatka (67:69).
Ipak, crveno-beli nisu imali snage za završni udarac. U prelomnim momentima je sreća okrenula leđa, šutevi nisu prošli kroz obruč i Bamberg je odoleo.
Dušan Alimpijević:
’’Ušli smo u utakmicu dosta dekoncentrisano. Moram da priznam da je malo uticala i atmosfera na nas. Igrači su svakako navikli na vatreniju atmosferu ovde. Imam utisak da se stvorila atmosfera da je ovo jedna od lakših utakmica za nas i odjednom smo mi postali favoriti u evroligaškim okršajima. Ne znam zašto je tako.
Pored Pere imali smo još problema, igrali smo sa onim što smo imali. Ročesti je pristao bez treninga da igra utakmicu. Vrlo je teško odigrati agresivnu odbranu ’’jedan na jedan’’ u ovim uslovima. Prolazilo je dva, tri minuta, okrenemo se i mi smo u bonusu. Prva četvrtina veoma loša, primili smo 30 poena’’
Crvena zvezda mts – Brose Bamberg 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16)
Crvena zvezda mts: Radičević 6, Dangubić 5 (4sk), Davidovac, Lazić 3, Dobrić, Feldin 5 (4as, 3sk), Apić 2, Janković, Ročesti 22 (4sk), Lesor 14 (9sk), Jovanović 1, Bjelica 11.
Brose Bamberg: Heket 5, Hikmen 12, Rajt 9, Zisis 3, Nikolić, Štajger, Mitrović 7, Lo 8, Rubit 15 (5sk), Hekmen, Radošević 11 (5sk), Tejlor 5.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама