Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda povela protiv Mege

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Mega Leks u prvoj polufinalnoj utakmici plejofa Mozzart Superlige Srbije. Crveno-beli su bili bolji rezultatom 85:70 (21:21, 25:12, 16:17, 23:20) pa će tako u četvrtak u Sremskoj Mitrovici imati prvu meč loptu za prolaz u finale.
Košarkaši Crvene zvezde mts poveli su u polufinalnoj seriji plejofa Mozzart Superlige Srbije. Crveno-beli su u dvorani ‘’Aleksandar Nikolić’’ savladali Mega Leks rezultatom 85:70 i na taj način došli nadomak finala.
Zvezda je u drugoj četvrtini praktično prelomila meč. Agresivna odbrana crveno-belih svela je protivnika na samo 12 poena, a Ognjen Kuzmić i Milko Bjelica su uspostavili potpunu dominaciju u reketu. Motivisani rival je pokušao da uhvati priključak, ali je kvalitet i iskustvo bilo na drugoj strani pa Mega Leks nije imao ozbiljniju šansu da napravi iznenađenje.
Utakmica je imala jednu lepu uvertiru. Pred prvo sudijsko podbacivanje, plejmejker Crvene zvezde mts Stefan Jović dobio je trofej namenjen najboljem asistentu regularnog dela Mozzart Superlige Srbije i to iz ruku prošlosezonskog saigrača – Vasilija Micića. Takođe, publika je imala priliku da pozdravi juniorke i juniore koji su osvojili šampionske pehare u svojim uzrastima. Specijalni gost je bio i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i miljenik navijača crveno – belih, Miloš Ninković koga je takođe publika pozdravila.
Ipak, karnevalska uvertira se nije prenela na teren. Izabranici trenera Dejana Radonjića morali su da zadrže visok nivo koncentracije jer su nasuprot sebe imali veoma motivisanog rivala.
Nakon početne prednosti Zvezde, igralo se koš za koš, da bi gosti poveli nakon tri I po minuta igre, trojkom Jaramaza, 8:11. Od tog trenutka Mega je vodila skoro do samog kraja prve četvrtine, ali je poenima Milka Bjelice iz reketa Zvezda došla do nerešenog rezultata, 21:21.
I tokom uvodnih minuta druge četvrtine se igralo koš za koš, a dosuđena tehnička greška treneru Dejanu Radonjiću kao da je dodatno unela energiju u sastav crveno-belih. To kao da je probudilo i publiku, a igrači su „uneli” još više agresivnosti u odbrani, kao i bržu igru u napadu, pa je rezultat nakon pet I po minuta igre bio 31:26. Poenima Kuzmića, ekipa trenera Radonjića došla je prvi put do dvocifrene prednosti na nešto manje od dva minuta do kraja prvog poluvremena, 41:31. Sjajnom akcijom i poenima Gudurića okončano je prvo poluvreme, 46:33 u korist branioca trofeja. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Kuzmić sa 14 i Bjelica sa 10 postignutih poena.
U prvih 6 minuta drugog poluvremena igrači u crveno-belim dresovima prepoznatljivom odbranom i dobrim rešenjima u napadu održavali su dvocifrenu razliku, 57:46. Poenima Dženkinsa sa penala i  dobrom odbranom Zvezda je na poslednju pauzu otišla s prednošću od 12 poena – 62:50. Činilo se da je Zvezda uz pomoć prepoznatljive odbrane zavladala parketom i preuzela kontrolu nad mečom.
To je dobilo još bolju potvrdu u poslednjoj deonici. Crveno-beli su prilično rutinski održali vođstvo. Kuzmić i Bjelica su nastavili dominaciju u reketu za koju ekipa Mega Leksa nije imala baš nikakav odgovor. Bez većih problema prednost je očuvana i Zvezda je stekla prednost u polufinalnoj plejof seriji.
Naredni meč na programu je u četvrtak od 21 čas. Košarkaši Crvene zvezde mts će prvu meč loptu imati u Sremskoj Mitrovici.
Dejan Radonjić:
„U 80. utakmici ove sezone smo poveli u seriji 1-0. Na startu je Mega bila dobra, bilo je potrebno da napravimo bolju odbranu u tim trenucima. Posle toga je drugačije sve izgledalo u odbrani i samim tim smo bili bolji i u napadu. Napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja meča. Serija je sama po sebi naporna. Svesni smo da moramo da budemo i dalje dobri, bez obzira na to što Mega verovatno neće biti u punom sastavu, ali poenta je da dobrom igrom prođemo dalje i još važnije da kreiramo dobru atmosferu pred potencijalno finale. Idemo u Mitrovicu po pobedu i da sa 2-0 u seriji odemo dalje. Nadam se da će uslovi u Mitrovici biti bolji jer ovo nisu uslovi za polufinale jednog državnog prvenstva”
Milko Bjelica:
„Mislim da smo večeras zasluženo pobedili, kontrolisali smo igru tokom većeg dela susreta. Svesni smo da je ovo tek prvi meč i da nam predstoji velika borba do kraja sezone”
Crvena zvezda mts – Mega Leks 85:70 (21:21, 25:12, 16:17, 23:20)
Crvena zvezda mts: Volters 8, Tompson, Dangubić 6 (9sk), Mitrović 6, Lazić 3, Dobić 3, Simonović 2, Dženkins 6, Gudurić 6, Jović 7 (5as), Kuzmić 20 (5sk), Bjelica 18 (5sk).

Mega Leks: Mušidi 7, Rebić 4, Lešić, Čarapić 2, Jaramaz 12, Spasojević 12 (5sk), Musić, Simeunović, Tejić 3, Novak 15 (4sk), Kapetanović, Samardžiski 15 (8sk).

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама