Кошарка Кошарка/Вести

Gudurić treća ”zvezda u usponu”

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Prvotimac Crvene zvezde mts Marko Gudurić bio je treći po broju glasova u izboru za najboljeg mladog igrača Evrolige.

Iako je sezona i dalje u toku, već može da se konstatuje da su košarkaši Crvene zvezde mts imali izuzetno uspešnu godinu. U vitrini kluba sa Malog Кalemegdana već su se našla dva nova trofeja osvojena u 2017. godini. Crveno-beli su prvo osvojili Кup Radivoja Кoraća, a potom i ostvarili primarni cilj osvajanjem ABA lige i samim tim obezbeđenim mestom u Evroligi i naredne sezone.

Nikako se ne sme zaboraviti i izuzetan učinak u najjačem evropskom takmičenju. U nikada težem formatu, kojim se ove godine Evroliga predstavila, Zvezda je napravila izuzetan uspeh. Podsetimo, crveno-beli su završili deveti sa fantastičnih 16 pobeda i srušili brojne velikane kako u Beogradu, tako i na gostovanjima.

Indivudalna priznanja nisu mogla da izostanu. Podsetimo da su se Branko Lazić i Čarls Dženkins našli u najužem krugu kandidata za najboljeg defanzivca, a Marko Gudurić za ’’zvezdu u usponu’’. Gudurić koji je bio nosilac Zvezdine igre u kadetima i juniorima, već drugu sezonu zaredom brani boje prvog tima i u Evroligi beleži sjajne rezultate. U izboru za ’’zvezdu u usponu’’, priznanje koje se dodeljuje najboljem mladom igraču najjačeg evropskog takmičenja, Gudurić je zauzeo treću poziciju. Prvo mesto pripalo je prvotimcu Real Madrida Luki Dončiću, dok je drugo mesto zauzeo centar Darušafake Ante Žižić.

Priznanje za Zvezdinog beka je priznanje i za ceo tim, kao i školu košarke koja je već nadaleko poznata širom Evrope i čime se Crvena zvezda sa pravom ponosi. Najbolja potvrda rada Zvezdine škole i talenta mladih igrača crveno-belih je i to da će se i ove godine Zvezdini juniori naći na Fajnal ejtu koji se održava u vreme Fajnal fora u Istanbulu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама