Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Laka pobeda u Čačku

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Borac u Čačku 85:65 i tako i posle šestog kola ostali jedina neporažena ekipa u Mozzart superligi Srbije.

Кošarkaši Crvene zvezde mts pobedili su Borac u Čačku 85:65 i tako i posle šestog kola ostali jedina neporažena ekipa u Mozzart superligi Srbije.

Pred 3000 gledalaca u dupke punoj dvorani „Borca“ ponovo je najefikasniji među crveno-belima bio Ognjen Dobrić sa 20 poena, dok su su još četvorica igrača imala dvocifren učinak u još jednoj pobedi košarkaša Crvene zvezde mts.

Domaći tim koji ima skor 2-4 dobro je otvorio utakmicu, i dobio prvu deonicu 21-19, međutim već u drugoj deonici crveno-beli su preuzeli kontrolu nad utakmicom, dobili su drugu četvrtinu 21-12,a upravo u tom periodu Dobrić je pogodio trojku pa dvojku,nadovezao se i Jović pogotkom za dva poena, i crveno-beli su stekli prvu dvocifrenu prednost (26-36).

U drugom delu ekipa Crvene zvezde mts je nastavila sa dobrom igrom, i pored činjenice da se domaći nisu predavali i u dva navrata stizali do zaostaka od pet poena, ali su crveno-beli i treću deonicu dobili rezultatom 25-21.

U poslednjoj, nakon dve vezane trojke Dobrića i Simonovića, ekipa Crvene zvezde mts je stigla do prednosti od čak 18 poena (57:75), pa do kraja meča nije bilo nikakve rezultatske neizvesnosti, a beogradski tim je stigao do novih bodova.

КК Crvena zvezda mts: Tompson 12, Dangubic 10, Mitrovic 8, Simanic, Dobric 20+8sk, Simonovic 5, Rakicevic, Dzenkins 2, Guduric 10, Jovic 11+6as, Кuzmic 7, Bjelica.

Naredni susret kosarkasi Crvene zvezde mts igraju u petak, 12. maja protiv ekipe Dinamika, sa pocetkom od 19 časova.

Скочи на траку са алаткама