Кошарка Кошарка/Вести

Zvezda slavila, Jović se vratio

izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Vršac u dvorani ’’Milenijum’’ rezultatom 76:94 (8:30, 24:16, 20:24, 24:24) i tako ostvarili 5. pobedu u Mozzart Superligi Srbije. Osim pobede još jedna sjajna vest je stigla iz Vršca jer se posle duge pauze na parket vratio Stefan Jović.
Košarkaši Crvene zvezde mts nastavili su da nižu pobede u Mozzart Superligi Srbije. Do petog trijumfa iz isto toliko mečeva crveno-beli su stigli u dvorani ’’Milenijum’’ gde su savladali Vršac rezultatom 76:94 (8:30, 24:16, 20:24, 24:24).
Zvezda je ponovo plenila izuzetnom igrom u odbrani, ali i veoma dobrim šutem za tri poena o čemu najbolje svedoči statistički podatak od 50 odsto uspešnosti (16/32). Već u ranoj fazi crveno-beli su poveli sa ubedljivih 20:4, nametnuli ritam utakmice i do kraja meča u potpunosti kontrolisali igru. Još jedna sjajna vest koja stiže iz Vršca je to da se na parket posle duge pauze vratio Stefan Jović koji je na terenu proveo 14 minuta i zabeležio četiri poena uz pet asistencija, tri skoka i tri ukradene lopte.
Najefikasniji akter meča bio je Ognjen Dobrić sa 26 poena uz fantastičan šut za tri poena – šest od osam.
Crveno-beli su silovito otvorili utakmicu. Odlična odbrana i dominacija u reketu Kuzmića i Mitrovića donela je vođstvo od 9:0. Zvezda je nastavila u žestokom ritmu. Jović je diktirao tempo igre, a raspucao se Ognjen Dobrić koji je vrlo brzo na svom kontu imao 13 poena uz tri pogođene trojke bez promašaja. Prednost je rasla i već polovinom prvog perioda iznosila 20:4.
Zvezda je održala visok intenzitet igre u odbrani i do kraja prvog perioda. Vrščani su za prvih deset minuta uspeli da postignu samo osam poena pa su crveno-beli na prvi odmor otišli sa 22 poena prednosti (30:8).
U drugoj deonici domaćin je zaigrao veoma dobro. Stojadinović je trojkama pokušao da približi Vršac, ali su izabranici Dejana Radonjića bez većih problema čuvali vođstvo. U drugom periodu razigrao se Čarls Dženkins koji je ubacio 12 poena pa prednost iako je smanjena i dalje je bila prilično ubedljiva. Na poluvremenu rezultat je glasio 32:46.
Motivisani domaćin nastavio je da pruža igru iz drugog perioda. Malo po malo prišli su crveno-belima na jednocifreni zaostatak posle dugo vremena te su nakon koša uz faul Minčeva smanjili zaostatak na 46:54. Odgovorio je Dženkins trojkom, a nije prošlo dugo do fantastične serije Marka Simonovića. On je ubacio dve trojke, a između i dva slobodna bacanja pa se Zvezda ponovo odvojila. Seriju su produžili Dženkins i to nakon ukradene lopte i Dobrić novom trojkom. Serijom 16:4 Zvezda je otišla na plus 20 u završnici treće perioda (50:70).
Borbeni Vršac je odbio da se preda, ali iskustvo i kvalitet su bili na strani crveno-belih. Domaćin je probao da uhvati priključak i uspeo da priđe na 12 poena zaostatka na nešto više od dva minuta pre kraja, ali je to sve što je Zvezda dopustila. Može se reći, čak i rutinski, crveno-beli su priveli meč kraju i sa dva boda u rukama krenuli put Beograda.
U 6. kolu Mozzart Superlige Srbije košarkaši Crvene zvezde mts gostuju Borcu iz Čačka. Meč je zakazan za utorak od 19 časova.
Vršac – Crvena zvezda mts 76:94 (8:30, 24:16, 20:24, 24:24)
Vršac: Pavković 2, Pavlović 8, Mitrović, Glišić 8, Krstović, Jovović 8, Savović 3, Jeftić 6, Minčev 14 (5sk), Stojadinović 13, Fundić 10 (7sk), Đerić 8.
Crvena zvezda mts:  Tompson 4, Dangubić 2, Mitrović 7 (9sk), Simanić 3, Dobrić 26 (6/8 za 3), Rakićević, Dženkins 17 (6as), Gudurić 9, Jović 4 (5as), Kuzmić 9, Bjelica.
Скочи на траку са алаткама