Рукомет Рукомет/Извештаји

Zvezda ubedljiva protiv Šamota

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Šamotom u 5.kolu plej-ofa Superlige i zabeležila novu pobedu, 33:24 (20:9). Najefikasniji su bili Šotić i Кljajić sa po 6 golova.

Nastavili su sa ubedljivim i dobrim izdanjima Zvezdini rukometaši. Bili smo uskraćeni neizvesnosti i uzbuđenja jer su crveno-beli na sredini prvog poluvremena praktično rešili meč.

Šamot je poveo, a onda je usledila prva Zvezdina serija 4:0. Šamot je pokušao da se održi u igri, ali izabranici Nenada Peruničića su u zaletu odlučili pitanje pobednika. Usledio je period Zvezdnih sedam vezanih golova, a Šamot nije uspeo da savlada Zlatanovića devet minuta. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 20:9.

U nastavku Zvezda je tokom većeg dela drugog poluvremena održavala deset golova prednosti, i imala taj luksuz da se malo opusti pred kraj iako je mogla da nanese Aranđelovčanima i mnogo ozbiljniji poraz, a Šamot je uspeo da smanji minus do kraja meča. Videli smo nekoliko lepih i atraktivnih golova crveno-belih, a Gačević je postavio konačnih 33:24. Na terenu su bili u poslednjim minutima utakmice Zvezdina deca – Gačević, Leovac i Milosavljević.

Najefikasniji su bili Šotić i Кljajić sa pet golova, dok se u redovima Šamota izdvojio Čolović sa 5 golova. Za igrače utakmice izabrani su Prodanović i Lomić.

Sledi reprezentativna pauza, a crveno-beli u 6.kolu gostuju Spartaku u Subotici.

Crvena zvezda – Šamot 33:24 (20:9)

Beograd. Dvorana: Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Mošorinski (Novi Sad), Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 2 (1), Šamot 5 (5). Isključenja: Crvena zvezda 12, Šamot 12 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 6, Mošić 3, Ćorović, Prodanović 2, Andrejević 4, Gačević 1, Ljubojević 3, Ljubenović, Milosavljević, Šćepanović, Zlatanović, Matičić 3, D.Babić 3, Кljajić 6, Leovac 1, A.Babić 2. Trener: Nenad Peruničić.

ŠAMOT: Pešić, Ranković 1, Radosavljević 1, Živojinović 4, Praščević 2, Čolović 5, Mitrović, Glišić 1, Tomić 1, Đorđević 1, Lomić 1, Milinić 2, Živković 2, Lukić 3. Trener: Mirko Lomić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама