Кошарка Кошарка/Вести

Dženkins je MVP

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Bek Crvene zvezde mts Čarls Dženkins dobio je laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača plejofa ABA lige. Dženkins je u prvi plan istakao tim i da je njegovo priznanje posledica isključivo timske igre crveno-belih.

Кošarkaši Crvene zvezde mts ubedljivo su došli do trećeg uzastopnog trofeja ABA lige. Crveno-beli su u tri utakmice “rešili“ finalnu plejof seriju, a poslednji korak načinjen je u Zagrebu. Savladana je Cedevita rezultatom 77:61 i uspešno ostvaren primarni cilj – osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu.

I u ovoj finalnoj seriji crveno-beli su plenili timskom igrom i izvanrednom odbranom. Ipak, kao prvi među jednakima izdvojio se Čarls Dženkins. Sjajni Amerikanac je poneo veliki teret nakon povrede Stefana Jovića i po ko zna koji put ponovio da je najbolji kada je najpotrebnije. U plejofu je prosečno beležio 12.3 poena, 5.3 asistencije, tri skoka i jednu i po ukradenu loptu. Sve to mu je donelo prosečan indeks 15.2.

Čarls Dženkins je kao i uvek skromno prokomentarisao novi trofej u svojoj riznici.

– Iskren da budem to što sam postao MVP ne znači mi puno. Timska pobeda je mnogo bitnija. Sve je stvar tima i nije reč o meni – rekao je Dženkins koji je posebno apostrofirao odnos sa trenerom Radonjićem.

– Dejan Radonjić je bio moj prvi trener u Evropi i mi imamo poseban odnos, a poverenje samo nastavlja da raste. Čini da se osećam komforno na terenu. Prethodne sezone nisam imao priliku da pokažem sve što umem. Ipak, to sada nije bitno jer sam se vratio kući – istakao je Dženkins.

I tačno tako. Čarls se vratio kući i nastavio da zajedno sa svojim saigračima obogaćuje riznicu trofeja na Malom Кalemegdanu. Bravo Čarls i hvala!

Скочи на траку са алаткама