Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши

Zvezda kreće po 6. uzastopnu titulu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde stigli su do same završnice Superlige Srbije u sezoni 2016/17. Slede odlučujući mečevi u finalu plej-ofa protiv Vojvodine NS seme u kojima će crveno-beli pokušati da prvi stignu do tri trijumfa u seriji i tako odbrane šampionski trofej.

Beogradski i novosadski crveno-beli dva puta su odmerili snage ove sezone. U obda duela gost je bio bolji. Prvo je Vojvodina slavila u Beogradu sa 2:3, dok je Crvena zvezda u poslednjem kolu ligaškog dela u Novom Sadu trijumfovala sa 1:3. „Lale“ su osvojile prvo mesto na tabeli, pa će u finalu imati prednost domaćeg terena.

– Svesni smo sa kakvim protivnikom se sastajemo. To je ekipa koja je ligaški deo takmičenja završila na prvom mestu, ekipa koja je pokazala najkonstantniju igru od svih timova u Srbiji. Upravo ta činjenica pokazuje kakav se zadatak nalazi ispred nas. Želimo da igramo borbeno i da zadržimo nivo igre iz polufinalnih utakmica plej-ofa – izjavio je Dragan Kobiljski, trener Crvene zvezde.

Zvezda je u polufinalu posle velike borbe eliminisala Novi Pazar sa 3:1 u pobedama.

– Mislim da smo i mi i Novi Pazar prikazali odličnu odbojku. Ekipe su bile potpuno izjednačene i ukoliko postoji neka sportska ravnoteža to se pšokazalo u našim duelima. Odlučivala je jedna lopta koja je išla u našu korist i mi smo se plasirali u finale, baš kao što su i oni na tu jednu loptu prošli u finale Kupa Srbije – istakao je Zvezdin strateg.

Nastup Nikole Veljovića, organizatora Zvezdine igre, je pod znakom pitanja, ali su svi ostali igrači potpuno spremni za odlučujuće mečeve.

– Tehničar Nikola Veljović ima povredu ramena, ali i on je uz ekipu i očekujem od njega da pomogne ekipi u finalnoj seriji – zaključio je Kobiljski.

Prva utakmica finalne serije plej-ofa Superlige Srbije između Vojvodine NS seme i Crvene zvezde na programu je u četvrtak 13. aprila od 18 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu, uz direktan TV prenos na RTS-u. Meč će suditi Mirko Janković i Anđelko Popović.

Pobednik Superlige i šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri trijumfa u finalnoj seriji. Drugi meč se takođe igra u Novom Sadu u ponedeljak 17. aprila, a treći meč na programu je u četvrtak 20. aprila u Beogradu. Zvezda bi bila domaćin i eventualnog četvrtog meča 23. aprila, a ukoliko pobednika bude odlučivao peti meč, on će biti odigran 27. aprila u Novom Sadu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама