Рукомет Рукомет/Вести

Saopštenje MRK Crvena zvezda

Izvor: zvanični sajt RK Crvena zvezda

Povodom nastale situacije i komentara po medijima u vezi sa povredom igrača Šamot 65 iz Aranđelovca, Ivana Lomića, u nedeljnom susretu protiv našeg kluba, MRK Crvena zvezda se oglašava saopštenjem.

Dragi sportski prijatelji,

ne bismo želeli da dolivamo „ulje na vatru“ i ovim saopštenjem želimo da stavimo tačku na optužbe protiv našeg kluba i igrača. Pre svega, želimo dobro zdravlje i brz oporavak Vašem igraču, Ivanu Lomiću. Radi se o sjajnom igraču i osobi, koji je u svakom klubu dao veliki doprinos. Uvereni smo da je nenamerno povređen od strane našeg igrača Dušana Andrejevića. Dušan je „žestok fajter“ na parketu, kao takav i veliki profesionalac koji na treningu ne štedi ni svoje saigrače ni sebe, dajući primer poštenog odnosa prema onome što radi. Takav je bio i u prethodnim klubovima, sa istim žarom i odnosom, ali očigledno tada nije smetao zato što nije bio Zvezdin igrač!

Ako se utvrdi da je kriv, prihvatamo svaku kaznu, ako je to želja odlazećih koji su posle decenije izgubili lagodnost i privilegije.

Ne vidimo potrebu za ovakvim komentarima, jer koliko smo upoznati u izveštaju delegata posle utakmice nije navedena nijedna zamerka, a duel između Ivana i Dušana, kakvih ima na stotine u rukometu, nije okarakterisan kao faul. Mi želimo da zaštitimo našeg igrača. O nemoći na terenu ne bismo trošili reči, jer u trenutku kada se desio sporan trenutak imali smo rezultatsku prednost.

Razumemo Vas, pre svega sa ljudske strane, zbog povrede Vašeg igrača, jer smo ih i sami gubili na utakmicama, a ishodi su bili teške povrede i nažalost kraj sportskih karijera, usled kojih niko nije snosio posledice.

Još jednom, sve čestitke na pobedi, u atmosferi kakva je potrebna srpskom rukometu.

Sportski pozdrav,

MRK CRVENA ZVEZDA

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама