Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Crveno-beli ubedljivo i sigurno do pobede u derbiju

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde ubedljivom i sigurnom igrom savladali su Partizan u 83. „Večitom derbiju“ u Šumicama – 34:27 (17:11). Najefikasniji je bio Viktor Matičić sa 6 golova.

Od prvog sekunda Crvena zvezda je pokazala protivniku da će se teško izvući neporažen iz „Šumica“, a posle uvodne serije 6:0, pobednik je već bio praktično poznat. Iako su crno-beli u nekoliko navrata snižavali razliku i agresivnom odbranom pokušavali da se vrate u meč, Zvezda je bila sigurna u svojoj nameri da dođe do nove pobede u derbiju i do nova dva boda.

Aleksandar Babić je otvorio goleadu, nastavio kapiten i slavljenik Dejan Babić, zatim ponovo Aleksandar Babić, pa golovi sa krila za nokaut protivnika. Crveno-beli su konstantno imali plus od četiri, pet golova, Partizan pokušavao da smanji minus, ali serijom 3:0 i prelepim lobom Andrejevića, Zvezda ide na odmor sa 17:11.

I u nastavku na terenu je suvereno dominirala Zvezda. Držali su crveno-beli plus 6, diktirali tempo meča i imali priliku da potpuno demoliraju rivala u nekoliko navrata i da dođu i do dvocifrene prednosti. Partizan je preko Butulije, Jokića i mini serije uspeo da u 46.minutu dođe na 27:24, a onda je usledio odgovor crveno-belih i furioznom serijom 6:0 su slomili „večitog rivala“ i dopli do nova dva boda. Tačku na susret stavilo je Zvezdino dete, Spasoje Gačević „bombom“ za 34:27, i na taj način potpuno udaljio Partizan od borbe za plej-of, za šta im ostaje samo sušta teoretska šansa.

Pune „Šumice“ ljubitelja rukometa su imali prilike da vide dobru igru Crvene zvezde i povratak posle iznenađujućeg poraza u Aranđelovcu.

Viktor Matičić je bio najefikasniji sa 6 golova, po 5 puta su se u strelce upisali Kljajić i Mošić. U redovima crno-belih Jokić je postigao 9 golova, Butulija 7.

U narednom kolu Crvena zvezda putuje u Kać, na duel sa Jugovićem.

Crvena zvezda – Partizan 34:27 (17:11)

Beograd. Dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 6 (5), Partizan 6 (5). Isključenja: Crvena zvezda 16, Partizan 18 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Šotić 4, Pavlović, Mošić 5, Ćorović, Prodanović 4, Andrejević 2, Gačević 1, Ljubojević, Ljubenović (7 odbrana), Šćepanović, Zlatanović (1 odbrana), Matičić 6 (5), D.Babić 3, Kljajić 5, Leovac, A.Babić 3. Trener: Nenad Peruničić

PARTIZAN: Jovanović, Jokić 9, Živković, Stojanović 1, Džamić, Milenković 1, Milutinović 1, Pižurica, Đuričić 3, Trnavac (4 odbrane), Stevanović 2, Ivanović 2, Radović (2 odbrane), Butulija 7 (2). Trener: Nenad Maksić

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама