Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Radonjić: Voleo bih da smo kompletni

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić pričao je nakon pobede nad Cibonom o problemima sa kojima se susreću crveno-beli.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su 21. pobedu u ABA ligi ove sezone. U dvorani ”Aleksandar Nikolić” savladana je Cibona rezultatom 69:56, a ipak nije sve prošlo u slavljeničkoj atmosferi.
Naime, u ranoj fazi meča na povredu se požalio Milko Bjelica i ubrzo je otišao put svlačionice gde se presvukao još dok je meč bio u toku. Rano je pričati o stepenu povrede, ali je jasno da je to razlog za brigu više jer kadrovski problemi muče Zvezdu već duži period. Povrede Stefana Jovića i Ognjena Kuzmića, onda i Dangubića čiji oporavak možda i najduže traje, zatim Rakićevića, Dobrića… Sve to zadaje teške muke treneru Dejanu Radonjiću, a upravo je i to bila najveća tema na konferenciji za medije nakon meča sa Zagrpčanima:
”Imali smo pretrpan raspored u kratkom periodu. Počevši od meča sa CSKA pa nadalje. Mi za razliku od drugih igramo još jedan meč ABA lige i to u Skoplju protiv Karpoša već u utorak. Sve što smo prošli, jer igramo najveće i najbolje takmičenje, donelo je probleme koji nisu mali kao što vidite.
Probali smo da izađemo iz svega na što bezbolniji način. Kada smo kompletni mi izgledamo veoma dobro. Dok sa druge strane kada jedan fali donosi smanjivanje kvaliteta naše igre. Pričao sam da će se ovo događati, a ja mislim da smo dosta dobro prošli kroz period u ovakvim okolnostima.
Pred ovaj meč se više razmišljalo kako da počnemo sa treninzima u kompletnom sastavu. Voleo bih da imam sve igrače na treningu, a da ne kažem da svi mogu da treniraju maksimalnim intenzitetom makar bar kratak deo treninga”, pričao je Radonjić gotovo u dahu, a onda napravio osvrt na utakmicu:
”Stekli smo veliku razliku i izgledalo je da to donosi potpunu kontrolu do kraja. Međutim, odreagovala je Cibona, a mi smo igrali sa manjkom koncentracije, što je ovog puta možda i očekivano. Ipak, na kraju nisu uspeli da nam ugroze pobedu. Sve ovo ne znači da ćemo igrati sa manje intenziteta prekosutra.”, istakao je trener crveno-belih koji se potom osvrnuo na zdravstveni bilten:
”Dangubić sigurno ne putuje u Skoplje. Doći će u Niš, ali videćemo da li u ulozi posmatrača. Pojedinci su išli i preko granice bola u ovom meču i ja na tome čestitam svojim igračima. Jović je igrao onoliko koliko je bilo planirano. Očekujem da u sledećem meču to bude malo više i tako iz dana u dan. Videli ste, Bjelica se povredio, a u narednom periodu ćemo videti o čemu je reč”, istakao je Radonjić i zatim nastavio:
”Mislim da bi se dosta toga ove sezone moglo analizirati kroz opterećenje koje imamo. Rano smo došli do velike razlike. Svesni smo da ekipe dolaze rasterećene protiv nas i to je njihova prednost jer svaki dobar rezultat donosi i dodatan kvalitet. Međutim, stvari su se postavile tako da smo mi uvek favoriti pa makar igrali sa tri, četiri ili pet igrača. Verovatno, kada biste došli na trening videli biste sa kojim se sa sve problemima susrećemo.”
Na piitanje o mogućem padu forme, Radonjić je izneo svoje mišljenje:
”Bio bih jako zadovoljan da imam sve igrače prisutne na treningu i da mogu da kažem – došlo je do pada forme. To nažalost nije slučaj. I pored brojnih povreda uspevali smo da nađemo način da izgledamo i dalje dobro, a trenutna situacija je morala jednom da se dogodi.”
Potom je trener Zvezde upitan da li je lakše igrati sa crveno-belima u plejofu na dve ili tri povrede. Odgovor je bio kratak i jasan:
”Igrali smo i na dve i na tri, ishodi su bili isti”, zaključio je Dejan Radonjić.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама