Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdin trening u Skoplju pred Kup

Autor: CZBG, Aleksa K. Foto: zvanični sajt ABA lige

Karpoš Sokoli je posle osam uzastopnih pobeda u Skoplju dočekao Crvenu zvezdu u okviru 23. kola Aba lige. Šampion Srbije i Aba lige je upisao 22. pobedu, ubedljivim rezultatom 98:61. Na ovom meču zbog povrede nije nastupio Vrkić za domaće, iz istog razloga u gostujućem sastavu nije bilo Bjelice i Dangubića.

Izabranici Dragana Nikolića su uspeli da pariraju, čak i da povedu dvocifrenom prednošću, samo u prvoj četvrtini. Posle prvih pet minuta Sokoli su vodili sa 18:8. Pogodivši četiri trojke iz isto toliko pokušaja primorali su Dejana Radonjića da minutom odmora probudi svoje pulene. Ispostavilo se da je crveno belima trebalo samo tri minuta da se rezultatski vrate u utakmicu. Odličnom odbranom, pre svega Jovića, dolaze do laganih poena u kontri. 24:23 za domaće na kraju prvog kvartala.

Oba tima su nastavila u istom ritmu u drugoj četrvtini, Karpoš je svoje poene upisivao uglavnom šutem izvan linije 6,75, dok je Zvezda gospodarila u reketu. U drugoj polovini druge četvrtine domaći igrači ostaju bez koncentracije, što je rezultovalo većim brojem izgubljenih loptu i lošem šuterskom raspoloženju. Treba istači da je za to zaslužna odbrana gostiju (devet ukradenih lopti), koji bez pogođene trojke do poluvremena prave osetniju prednost. Takođe, važno je napomenuti da su crveno-beli imali nestvarnih 22/24 u šutu za dva poena.

Drugo poluvreme je bilo čisto odrađivanje posla, Zvezda i dalje bez problema dolazi do lakih poena u reketu, odbrana funkcioniše odlično. Domaći postižu samo 12 poena u trećem periodu. Dženkins je pogodio prvu trojku za crveno bele u 28. minutu, posle čega je usledila rafalna paljba u poslednjoj četvrtini, u kojoj su pogodili još sedam, za konačnih 98:61.

Karpoš Sokoli – Crvena zvezda 61:98

/24:23, 13:26, 12-21, 12-28/

Crvena zvezda : Volters, Kuzmić 14, Mitrović 15, Tompson 10, Simanić 3, Dobrić 10, Lazić 2, Dženkins 10, Gudurić 10 (7 asistencija, 5 skokova), Jović 8, Simonović 13, Rakićević 3

Karpoš Sokoli : Labović 20, Trajkovski 18 (8 skokova), Peri 8, Mavra 5, Šepa 4, Zeković 4, Sokolov 2, Penov, Knežević

Скочи на траку са алаткама