Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Overa prvog mesta!

Autor: CZBG, Nikola S.

U utakmici na mali broj poena, Zvezda je savladala Cibonu i overila prvo mesto nakon regularnog dela ABA lige. Predvođena unutrašnjom linijom, Kuzmić i Mitrović, potpomognuti Voltersom, naši momci nisu imali preveliki problem sa Vukovima iz Zagreba. O samoj utakmici se nema puno reći, Zvezda je rutinski rešila ovaj meč.

foto: www.aba-liga.com

U prvom kvartalu naš tim je već pokazao da se gost u Beogradu ne može nadati pobedi. 22-13 u tom delu igre. Zvezda je igrala sjajnu odbranu, kombinovan napad, Dobrić je ubacio poslednjih 6 poena u četvrtini, ali pre toga u domaćem timu se u strelce upisalo 5 igrača. Sjajan i raznovrstan napad na koji Cibosi nisu imali odgovor. Žorić i Sulejmanović su držali goste u kakvom takvom rezultatskom priključku u prvom periodu, do serije Ognjena Dobrića, ali bez Rejnoldsa i Šakića koji nisu delovali prisutno do rezultata se nije moglo.

Drugi period počinje Zvezdinom serijom 6-0, u kojoj Volters pogađa trojku, ali onda gosti odgovaraju takođe serijom 6-0 u kojoj trojku pogađa Nebojša Joksimović. Do kraja perioda se praktično igralo koš za koš, Zvezda preko Kuzmića, Voltersa i Dobrića odgovara na svaki napad Vukova, koji na leđima nose Marineli, Sulejmanović i Žorić. Ipak naš tim uvećava prednost u odnosu na kraj prvog dela, 40-29.

foto: www.aba-liga.com

Treća četvrtina počinje serijom Marka Gudurića od pet poena. Zvezda nastavlja sa rutinski lomljenjem protivnika, ali u ovoj četvrtini Cibona pokazuje da ima još energije,  koriste par Zvezdinih loših minuta i preko Šakića, Gospića i Marinelija dolaze do samo minus 9. Mora se reći da je Zvezda imala period od 4 minute bez koša, što je Cibona iskoristila i serijom 10-0 se vratila u život.

Iako se u četvrtom periodu očekivala neka vrsta poslednjeg napada gostiju, ipak do toga nije došlo. Zvezda je pokazala svoj šampionski karakter i nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje. Gospić je donio čak i minus sedam gostima, ali onda se mašina sa Malog Kalemegdana upalila i do kraja odigrala kako se od ekipe Dejana Radonjića i očekuje. Kuzmić, Gudurić, Mitrović i Volters ne praštaju nijednu grešku i donose Zvezdi plus 13 na samo kraju meča. Sa druge strane, kao da se tek pojavio na meču Rejnolds veže 4 poena, ali prekasno.

Razlozi pobede:
Sjajna odbrana- Nismo sigurni šta se više može reći o odbrani Crvene zvezde ove sezone. Loš napad u ovom meču, ali odbrana neverovatna, podatak da je jedna ekipa ubacila samo 56 poena za 40 minuta igre je zaista vredan svake hvale.

Veći kvalitet naše ekipe- Ovo se pre svega odnosi na dužinu klupe. Cibona je bez Žižića tim donjeg dela tabele ABA lige, ali u meču u kojem protivnik zatvori najbolje igrače Šakića i Rejnoldsa, momci iz Zagreba zaista nemaju nikakvu šansu da izbegnu poraz, možda je čak i uspeh to što je samo 13 razlike bilo.

Posebne pohvale- Ognjen Kuzmić: Dabl-dabl Zvezdinog centra koji deluje kao da ove sezone i defanzivno i ofanzivno nema nikakve konkurencije u ABA ligi, a i u Evropi igra fenomenalno. Iako mnogi označavaju Lazić i Dženkinsa kao Zvezdine “policajce” mora se istaći da ipak odbrana počinje iz reketa neko ko zatvara sve prilaze, a to je Kuzmić ove sezone u Zvezdi. Ofanzivno neočekivano ima sjajne brojke, pik&rol sa Jovićem je praktično nezaustavljiv.

Crvena zvezda – Cibona 69:56
/22:13, 18:16, 15-17, 14-10/

Crvena zvezda : Volters 11, Kuzmić 12(10 skokova), Mitrović 12(6 asistencija), Tompson, Simanić, Dobrić 9, Lazić 9, Dženkins 4, Gudurić 7, Jović 3, Bjelica 2

Cibona: Šakić 4, Rejnolds 4, Gospić 9, Žorić 6, Marineli 9, Marić, Ćorić, Bošnjak 2, Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 7, Joksimović 5

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама