Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Sjajna Zvezdina uvertira za Darušafaku

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts došli su do četvrtog trijumfa u ABA ligi savladavši Mega Leks rezultatom 96:76 ( 32:14, 24:17, 21:24, 19:21).

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su još jedan ubedljiv trijumf u ABA ligi. Nakon sigurnih trijumfa protiv MZT-a, Cedevite i Zadra, savladan je i Mega Leks i to rezultatom 96:76 ( 32:14, 24:17, 21:24, 19:21). Pred 4500 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić”, najefikasniji u redovima Zvezde bili su kapiten Mitrović sa 19 poena i 8 skokova, dok je Dangubić upisao 16. U ekpi Mega Leksa, najbilji je bio Tejić sa 19 poena.

Crveno-beli su silovito ušli u meč. Protok lopte u napadu je bio neverovatan, Jović je ponovo sjajno diktirao ritam, a u ulozi plejmejkera se pronašao i kapiten Mitrović koji je znalački razigravao saigrače.

Upravo je Luka Mitrović otvorio meč sa trojkom iz ugla i najavio seriju izabranika Dejana Radonjića. Odbrana je bila na visokom nivou, a u napadu igrači Mega Leksa nisu mogli da pokriju sve rupe koje su nastajale brzim protokom lopte. Ređali su se poeni Mitrovića, Kuzmića, Dženkinsa, Dangubića, Jovića, Bjelice… Svi igrači koji su ušli u igru davali su napadački doprinos pa je razlika konstantno rasla. U završnici prvog perioda raspucani Nemanja Dangubić pogodio je drugu trojku za svoj 11. poen i veliku prednost svoje ekipe – 32:14.

Crveno-beli nisu stajali. Agresivna odbrana i dalekomentna paljba u napadu bili su recept za rast razlike. Nakon 16 i po minuta igre u dvorani ”Aleksandar Nikolić” Branko Lazić je postigao već osmu trojku iz trinaestog pokušaja crveno-belih na asistenciju Luke Mitrovića. Na semaforu je stajalo neverovatnih 50 za Zvezdu i 27 za Mega Leks. Još jedan impresivan podatak je da su u tom trenutku izabranici trenera Radonjića već upisali 20 asistencija i da su sve koševe iz igre postigli nakon istih.

Iako je košarka nepredvidiva igra gde su veliki preokreti mogući, može se reći da je pitanje pobednika već tada odlučeno. Pre svega jer košarkaši Crvene zvezde mts nisu ništa prepustili slučaju. Pristup je bio isti kao da je egal meč u pitanju, a kako i ne bi bio kada već u četvrtak kreću evroligaški izazovi.

Igra na visokom nivou nastavila je da daje rezultate i u daljem toku meča. Mitrović je predvodio ekipu upisavši 15 poena već na polovini trećeg perioda, ali je doprinos svih igrača bio odličan. Agresivna odbrana mučila je Mega Leks koji je jako teško pronalazio put do koša i gotovo do svakog poena stizao šutevima iz teških pozicija.

Rezultat takve igre, uz doprinos raspoloženih šutera Zvezde bio je plus 31 nakon 26 minuta igre i to nakon nove trojke Nemanje Dangubića (71:40).

Tik uz teren, sa uvek ozbiljnim stavom, dirigovao je Dejan Radonjić. Sigurno zadovoljan razvojem situacije na terenu, ali opet i veoma posvećen tome da igrači zadrže svežinu u ovom paklenom ritmu i da pri tom ostanu u jakom ritmu. Ponovo su svi igrači dobili priliku i doprineli da intenzitet utakmice ne opadne.

Sve što su gosti uspeli bilo je da smanje razliku. Ponajviše zahvaljujući pozajmljenom igraču Crvene zvezde mts Marku Tejiću koji je briljirao u seriji Mega Leksa 19:6. Međutim, poeni Jovića i Gudurića vratili su Zvezdu na 25 poena prednosti pet minuta pre kraja (84:59).

Misli svih u dvorani ”Aleksandar Nikolić” polako su se okrenule ka četvrtku kada će na istom mestu gostovati Darušafaka u 1. kolu Evrolige. Nema sumnje da će puna dvorana biti dodatan vetar u leđa izabranicima Dejana Radonjića da nastave u istom ritmu.

Crvena zvezda mts: Rebić, Dangubić 16 (4as), Mitrović 19 (8sk, 5as), Lazić 10, Simanić 4, Dobrić, Simonović 11, Dženkins 8, Gudurić 8, Jović 10 (5as, 5ul), Kuzmić 6 (4sk), Bjelica 4.

Velika podrška srpskom šampionu biće potrebna u četvrtak od 21h, kada u okviru prvog kola Evrolige, u dvoranu “Aleksandar Nikolić” stiže turska Darušafaka.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама