Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda dočekuje Megu

Autor: CZBG, Stefan N.

Nakon sjajnog otvaranja sezone i tri vezane pobede, Crvena zvezda nastavlja svoje putovanje Jadranom. Novi protivnik je Mega Leks, i crveno beli će ekipu iz Sremske Mitrovice dočekati u dvorani Aleskandar Nikolić.

Image result for zvezda mega
Mlada ekipa Mega Leksa, predvođena njihovim trenerom Dejanom Milojevićem nije na sjajan način otvorila sezonu. Vezali su dva poraza, a i na otvaranju sezone protiv Olimpije, nisu blistali. Oscilacije i promenjeno jezgro tima je jasno vidljivo na samom parketu.
Imaju velike probleme da kontrolišu protivničke bekove. Igrači poput Džefersona, Mesičeka, Čovića, Žižića, Popovića, Vranješa su se naigrali protiv spoljne linije Mega Leksa. Oni pre svega zbog neiskustva prave veliki broj ličnih grešaka. Zonski presing koji forsira trener Milojević još uvek nije prihvaćen od strane novajlija na najbolji mogući način. Još jedna problem tog zonskog presinga, uz faulove jesu ispadanja iz odbrane i otvoreni šutevi. U prva tri kola protivnici Mega Lekse isporučuju trojke uz zaista visok procenat šuta (31/70 – 44,3%). Crvena zvezda koja je u prva tri kola šuterski najbolja ekipa i nalazi se u jednom sjajnom ritmu, može to iskoristiti.
Da se mlada ekipa Mege još traži, pokazuje i napad, odnosno procenti kao i postavka. Šutiraju iz igre ispod 40% u prve tri utakmice. Protok lopte je minimalan. Većina stvari se svodila na izolacije i šutiranje trojki. Jaramaz Ognjen tu ima glavnu ulogu, sa 20 takvh uzetih šuteva.
Najopasniji su sigurno: Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz i Alfa Kaba, dok iz drugog plana prete Kostja Mušidi i Radoslav Spasojević. Na klupi su još, Zvezdin igrač na pozajmici Marko Tejić, kao i Miloš Milisavljević, Radovan Đoković, Vlatko Čančar i defanzivni specijalista Đorđe Simeunović. To su ujedno i jedini igrači koje Milojević koristi u rotaciji.
Crvena zvezda u ovaj susret ulazi kao izraziti favorit, zbog svega viđenog u poslednje tri utakmice. Ipak, Mega je poznat kao sada već tradicionalno nezgodan rival izabranicima Dejana Radonjića. Sigurno je da će mane protivnika biti eksploatisane na najbolji mogući način. Da zbog uigranosti crveno-belih taj zonski presing Mege neće dati i dalje rezultate koji bi zadovoljili trenera Mega Leksa.
Utakmica će biti odigrana u nedelju 08.10. sa početkom u 17 časova. Prenos će biti emitovan na kanalima Arenesport.

Скочи на траку са алаткама