Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: Imali smo potpunu kontrolu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić bio je veoma zadovoljan nakon utakmice sa Mega Leksom, ali je i istakao da je pred crveno-belima mnogo izazova.

Pred oko 4500 navijača u dvorani ”Aleksandar Nikolić” prisustvovalo je još jednoj sjajnoj partiji crveno-belih. Prvi put je publika zagrejala dlanove pozdravivši novo pojačanje Crvene zvezde mts Petra Rakićevića, a do kraja meča su imali i pregršt razloga za aplauz.

Nakon utakmice gotovo svi su bili zadovoljni, a to nije krio ni Ognjen Kuzmić koji je i u meču protiv Mega Leksa kontrolisao igru pod oba koša:

”Od početka utakmice smo zaigrali kako smo se spremali i to je donelo rezultat.”, koji je potom odgovorio na pitanje da li je očekivao ovako ubedljive pobede na početku:

”Uklipio sam se dobro i zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Možda nisam očekivao ovoliko ubedljive pobede, ali sam očekivao da upišemo pobede”, istakao je Ognjen Kuzmić.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je detaljno analizirao utakmicu i predstojeći period:

”Želja nam je bila da ciklus utakmica na početku sezone završimo sa ovakvim učinkom. Uspeli smo da na dobar način izdržimo jak ritam utakmica u ABA ligi. Od početka je bila dobra odbrana, protok lopte, dobar šut… imali smo potpunu kontrolu meča. Okrećemo se narednim obavezama, a to je početak Evrolige. Čeka nas meč sa Darušafakom koja je napravila odličan i veoma skup tim predvođen trenerom Blatom. Očekujem izuzetno težak meč u četvrtak i uopšte u narednom periodu. Kalendar nam je veoma zgusnut, očekuje nas veoma paklen ritam sada kada počinje Evroliga.”, istakao je Radonjić, a potom dodao:

”Trener sam koji ne koristi konferencije za štampu da pričam o tome kojim detaljima sam zadovoljan ili nezadovoljan. Krucijalne stvari radimo dobro, ima detalja na kojima treba da radimo, ali o tome ćemo pričati u našim analizima na treningu”, istakao je trener crveno-belih.

Dejan Radonjić je potom upitan da li posle ovako ubedljivih nastupa njegovih izabranika može da kaže da nešto nije valjalo:

”Početak je sezone i treba posmatrati sezonu deo po deo. Moramo da damo sve od sebe da prolazimo kroz teške momente na najbolji mogući način. Sigurno je da će biti razlike u sagledavanju utakmica u narednom periodu. Počinje Evroliga koja je po mnogo čemu istorijska, ne samo po formatu, nego i po kvalitetu. Ima puno vremena do aprila, maja i juna… Čeka nas puno posla”, zaključio je Radonjić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама