Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Moćna Zvezda dominantno preko Cedevite!

Autor: CZBG

Crvena Zvezda je večeras u Pioniru demolirala Cedevitu u drugom kolu regionalne ABA lige.

mitaaar-222

Da će se Crveno beli i ove sezone pitati za sve na Jadranu pokazali su večeras pobijedivši glavnog konkurenta za trofej regionalne lige. Tečna igra, odlična odbrana i timski duh krase ovu ekipu iako roster nije kompletiran po riječima prvog čovjeka struke našeg kluba. Cedevita je pala gotovo bez ispaljenog metka 88:64 (15:7, 23:25, 28:12, 22:20).

Prvu četvrtinu obilježila je sjajna defanzivna igra Crveno belih, gdje su protivnicima dopustili samo dva poena iz igre. Ognjen Kuzmić je zaključao reket i potpuno neutralisao kapitena Cedevite Miru Bilana, jednu od glavnih snaga prvaka Hrvatske. Igra Cedevite je djelovala bezidejno. Stokton je imao velikih problema sa pritiskom naših bekova, dok je Zvezdina igra u napadu bila tečna i na momente atraktivna. Dominirao je Jović koji je u tom periodu asistirao za gotovo sve poene našeg tima.

Pošto Bilan nije imao rješenja u napadu, na teren je morao iskusni Mirza Begić, koji je početkom druge četvrtine dobro odgovorio u napadu, ali je odmah zatim svoje isporučio i naš najiskusniji igrac Milko Bjelica, koji je raširio igru i zajedno sa Rebićem i Simonovićem postigao trojke za +10. U finišu prvog poluvremena Cedevita je malo došla do daha. Džanan Musa je ukrao loptu i poentirao uz faul, na šta je Zvezda odgovorila poenima i na poluvrijeme se otišlo sa 6 poena prednosti za domaći tim (38:32).

Očekivali smo da će se Cedevita u drugom poluvremenu trgnuti, ali naprotiv, Zvezda ja zaigrala još jače. Trojke koje su proizilazile iz odličnog protoka lopte i strpljive igre su se redale kao na traci. Dženkins je pružio najbolju partiju od povratka u svoju drugu kuću i to je bilo dovoljno da Zvezda završi treću dionicu rezultatom 28:12.

Poslednja četvrtina protekla je u laganoj igri apsolutnog prvaka Srbije i regiona, a šansu su dobili i Simanić i Dobrić koji su se takođe upisali u listu strelaca.

Zvezda izgleda moćno! Ako se po jutru dan poznaje, četa Dejana Radonjića nastavlja tamo gdje je stala prošle sezone.

CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA 88:64
/15:7, 23:25, 28:12, 22:20/

Hala Aleksandar Nikolić
Gledalaca
: 5.734
Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Miloš Kolješnić

CRVENA ZVEZDA: Rebić 9, Dangubić 7, Mitrović 4, Lazić 4, Simanić 3, Dobrić 2, Simonović 16 (4/8 za tri), Dženkins 15, Gudurić 7, Jović 3, 7as, Kuzmić 8, Bjelica 10.

CEDEVITA: Džejms 11, Krušlin 2, Babić, Žganec 10, Musa 12, Bilan 6, Stokton 6, Hopson 6, Begić 7, Dukan, Arapović 4.

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama