Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Moćna Zvezda dominantno preko Cedevite!

Autor: CZBG

Crvena Zvezda je večeras u Pioniru demolirala Cedevitu u drugom kolu regionalne ABA lige.

mitaaar-222

Da će se Crveno beli i ove sezone pitati za sve na Jadranu pokazali su večeras pobijedivši glavnog konkurenta za trofej regionalne lige. Tečna igra, odlična odbrana i timski duh krase ovu ekipu iako roster nije kompletiran po riječima prvog čovjeka struke našeg kluba. Cedevita je pala gotovo bez ispaljenog metka 88:64 (15:7, 23:25, 28:12, 22:20).

Prvu četvrtinu obilježila je sjajna defanzivna igra Crveno belih, gdje su protivnicima dopustili samo dva poena iz igre. Ognjen Kuzmić je zaključao reket i potpuno neutralisao kapitena Cedevite Miru Bilana, jednu od glavnih snaga prvaka Hrvatske. Igra Cedevite je djelovala bezidejno. Stokton je imao velikih problema sa pritiskom naših bekova, dok je Zvezdina igra u napadu bila tečna i na momente atraktivna. Dominirao je Jović koji je u tom periodu asistirao za gotovo sve poene našeg tima.

Pošto Bilan nije imao rješenja u napadu, na teren je morao iskusni Mirza Begić, koji je početkom druge četvrtine dobro odgovorio u napadu, ali je odmah zatim svoje isporučio i naš najiskusniji igrac Milko Bjelica, koji je raširio igru i zajedno sa Rebićem i Simonovićem postigao trojke za +10. U finišu prvog poluvremena Cedevita je malo došla do daha. Džanan Musa je ukrao loptu i poentirao uz faul, na šta je Zvezda odgovorila poenima i na poluvrijeme se otišlo sa 6 poena prednosti za domaći tim (38:32).

Očekivali smo da će se Cedevita u drugom poluvremenu trgnuti, ali naprotiv, Zvezda ja zaigrala još jače. Trojke koje su proizilazile iz odličnog protoka lopte i strpljive igre su se redale kao na traci. Dženkins je pružio najbolju partiju od povratka u svoju drugu kuću i to je bilo dovoljno da Zvezda završi treću dionicu rezultatom 28:12.

Poslednja četvrtina protekla je u laganoj igri apsolutnog prvaka Srbije i regiona, a šansu su dobili i Simanić i Dobrić koji su se takođe upisali u listu strelaca.

Zvezda izgleda moćno! Ako se po jutru dan poznaje, četa Dejana Radonjića nastavlja tamo gdje je stala prošle sezone.

CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA 88:64
/15:7, 23:25, 28:12, 22:20/

Hala Aleksandar Nikolić
Gledalaca
: 5.734
Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Miloš Kolješnić

CRVENA ZVEZDA: Rebić 9, Dangubić 7, Mitrović 4, Lazić 4, Simanić 3, Dobrić 2, Simonović 16 (4/8 za tri), Dženkins 15, Gudurić 7, Jović 3, 7as, Kuzmić 8, Bjelica 10.

CEDEVITA: Džejms 11, Krušlin 2, Babić, Žganec 10, Musa 12, Bilan 6, Stokton 6, Hopson 6, Begić 7, Dukan, Arapović 4.

 

 

Скочи на траку са алаткама