Hokej Hokej/Najava utakmica

Nastupi mlađih selekcija ovog vikenda

Bogat vikend očekuje ljubitelje hokeja na ledu. Pored seniora koji će u dvomeču dočekati ekipu Medveščaka (najava ide posebno), mlađe selekcije će nastupiti u kategorijama 8, 10, 12 i 15 godina.

Foto: SKHL Crvena zvezda U8 i U10

Da krenemo od onih najmlađih. U8 i U10 koje predvode treneri Vukašin Stević i Nikola Bera, ovoga vikenda (subota i nedelja, 16. i 17. februar) otputovaće u Zagreb na turnir koji organizuju ZSHL i KHL Mladost. Prvog dana prvi na led će izaći igrači do 10 godina i odigraće svoje utakmice protiv Zagreba, Bi d best-a, Triglava, Mladosti i HKMK-a. Posle njih će na led selekcija U8, a njeni protivnici će biti Mladost, HKMK, Zagreb, Medveščak i Triglav. Drugog dana kreću utakmice razigravanja, a o sim rezultatima bićete obavešteni na našem portalu. Mi smo zamolili trenera Stevića da nam da izjavu pred ovaj turnir i evo šta je rekao za naš portal:

“Mi tradicionalno učestvujemo na ovom turniru koji organizuju ZSHL i KHL Mladost i siguran sam da će i ove godine turnir biti na visokom nivou. Selekcija U8 na ovaj turnir ide kompletna i nadamo se kvalitetnim utakmicama, a naši ciljevi su uvek poznati,a to je borba za trofej!”

Foto: SKHL Crvena zvezda, mlađe kategorije

U petak 15. februara, u Novom Sadu derbi utakmicu će odigrati NS Stars i Crvena zvezda, u kategoriji selekcija do 15 godina. Meč će biti odigran u ledenoj hali SPENS-a od 19:55 časova. Dan posle toga (subota) ista selekcija će odigrati svoj meč protiv ekipe Vojvodine u Novom Sadu, a taj meč će početi u 11:45 časova. Odmah posle te utakmice na led će izaći hokejaši do 12 godina koji će svoj meč od 13:45 odigrati protiv ekipe Vojvodine. I jednu i drugu selekciju predvodiće trener Boris Danon koji je za naš portal rekao sledeće:

“U petak i subotu selekcija U15 igra protiv HK NS Stars i HK Vojvodina. U obe utakmice važimo za favorita i očekujem pobedu. Najvažnije i najteže tri utakmice za ovu selekciju odigraće se u naredne dve nedelje protiv HK Partizan. Pobednik tih utakmica biće prvak Srbije.
Selekcija U12 u subotu igra drugu utakmicu protiv HK Vojvodina koja važi za slabijeg protivnika. I tu očekujem pobedu, ali sigurno neće biti lako kao u prethodnoj utakmici sa njima.
U nedelju, po planu, treba da se igra u Subotici, protiv HK Spartak, sa U12 i U15, međutim neizvesno je da će se odigrati zbog toplog vremena koje onemogučava igranje na otvorenom terenu.”

Što se tiče selekcija do 16 i 18 godina, one neće igrati svoje utakmice ovog vikenda pošto seniori igraju svoj dvomeč sa Medveščakom.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama