Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda bolja u predgrađu

Autor: CZBG, Ivan J.

Crvena zvezda je nastavila pobedonosni niz u ABA ligi. Peta uzastopna pobeda je danas izvojevana u beogradskom predgrađu Železniku. Ovog puta, FMP je položio oružje. Na kraju, FMP – Crvena zvezda 72:81 (25:12, 20:20, 15:17, 21:23).

Zvezda je pobedila i to će se jedino pamtiti sa ovog meča. Imala je Zvezda konstantnu prednost, ali nije briljirala. Da li je veći broj utakmica ostavio trag ili je nešto drugo u pitanju, to ne znamo, ali je evidentno da Zvezda u poslednje dve utakmice ima veliki broj grešaka. Danas su napravili 19, a pritom su dopustili i dvocifreni broj ofanzivnih skokova, FMP je imao 13 skokova u napadu. Dragan Apić je gospodario pod oba koša i jedini koji je bio na nivou sa početka sezone je bio Mouhammed Faye sa 17 poena. Zvezda je nabolje odigrala prvu četvrtinu gde je postigla pet trojki i postigla ukupno 25 poena. Ostale tri četvrtine, stiče se utisak da su igrane koliko je trebalo. Da li Zvezda raspoređuje snagu ili ne, no to se nije svidelo Milanu Tomiću koji je bio vidno ljut zbog propusta u igri. Igrao je sa deset igrača u rotaciji, Aleksa Radanov je ušao na par sekundi, dok Ristić nije ulazio u igru.

Čeka nas dosta težak raspored u ove dve nedelje. Dolazi nam turski Galatasaraj, za vikend u Beograd dolazi Cedevita, a onda se putuje u Nemačku Ulmu i za Ljubljanu. Malo vremena, ali se nadamo da će trener i stručni štab otkloniti veliki broj grešaka i da ćemo protiv Galatasaraja opet biti moćna ekipa gde lopta u napadu ide tečno. Poziv i navijačima da u utorak ispune Pionir do poslednjeg mesta.

ABA LIGA, 5. KOLO: FMP – CRVENA ZVEZDA 72:81

Dvorana u Železniku
Sudije: Uroš Obrknežević, Josip Radojković, Gordan Terlević

FMP: Rebec 12p, 9as, Ret 15, Jeremić 5, Momirov, Apić 22, 7sk, Pot 3, Stojačić 8, Bursać 2, Radovanović 3, Šešlija, Nikolić, Đorđević 2

CRVENA ZVEZDA: Regland 9, Radanov, Čović 5p, 6as, Perperoglu 10, Lazić 7, Faje 18, Beron 7, Dobrić 13, Ristić, Simanić 6, Cirbes 2, Odžo 4

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama