Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда боља у предграђу

Аутор: ЦЗБГ, Иван Ј.

Црвена звезда је наставила победоносни низ у АБА лиги. Пета узастопна победа је данас извојевана у београдском предграђу Железнику. Овог пута, ФМП је положио оружје. На крају, ФМП – Црвена звезда 72:81 (25:12, 20:20, 15:17, 21:23).

Звезда је победила и то ће се једино памтити са овог меча. Имала је Звезда константну предност, али није бриљирала. Да ли је већи број утакмица оставио траг или је нешто друго у питању, то не знамо, али је евидентно да Звезда у последње две утакмице има велики број грешака. Данас су направили 19, а притом су допустили и двоцифрени број офанзивних скокова, ФМП је имао 13 скокова у нападу. Драган Апић је господарио под оба коша и једини који је био на нивоу са почетка сезоне је био Mouhammed Faye са 17 поена. Звезда је набоље одиграла прву четвртину где је постигла пет тројки и постигла укупно 25 поена. Остале три четвртине, стиче се утисак да су игране колико је требало. Да ли Звезда распоређује снагу или не, но то се није свидело Милану Томићу који је био видно љут због пропуста у игри. Играо је са десет играча у ротацији, Алекса Раданов је ушао на пар секунди, док Ристић није улазио у игру.

Чека нас доста тежак распоред у ове две недеље. Долази нам турски Галатасарај, за викенд у Београд долази Цедевита, а онда се путује у Немачку Улму и за Љубљану. Мало времена, али се надамо да ће тренер и стручни штаб отклонити велики број грешака и да ћемо против Галатасараја опет бити моћна екипа где лопта у нападу иде течно. Позив и навијачима да у уторак испуне Пионир до последњег места.

АБА ЛИГА, 5. КОЛО: ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 72:81

Дворана у Железнику
Судије: Урош Обркнежевић, Јосип Радојковић, Гордан Терлевић

ФМП: Ребец 12п, 9ас, Рет 15, Јеремић 5, Момиров, Апић 22, 7ск, Пот 3, Стојачић 8, Бурсаћ 2, Радовановић 3, Шешлија, Николић, Ђорђевић 2

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Регланд 9, Раданов, Човић 5п, 6ас, Перпероглу 10, Лазић 7, Фаје 18, Берон 7, Добрић 13, Ристић, Симанић 6, Цирбес 2, Оџо 4

 

Скочи на траку са алаткама