Hokej Hokej/Vesti

A šta je s terminima, Saveze?

Vraćamo se na dobro poznatu temu koja je obeležila period između kraja prošle i početka nove hokejaške sezone. Svi ste jako dobro upoznati sa pisanjima na temu zabrane od strane hokejaškog Saveza Srbije (SHLS) za učešće mlađih selekcija u inostranim takmičenjima, a sve u cilju jačanja domaće lige. U jednom trenutku, kada smo razgovarali sa predsednikom saveza, gospodinom Milovanovićem, na naše pitanje zašto je problem da oni koji hoće da igraju i strana i domaća takmičenja to sprovedu u delo, rečeno nam je da klubovi neće moći da ispoštuju termine saveza za domaću ligu koja mora da bude prioritet.

Kako se bura malo stišala (ne i potpuno) mislili smo da će to domaće takmičenje da krene po svim propisima i regulativama i da će se utakmice održavati u dogovorenim terminima. Ali…

Da li ste mislili da je sve moglo da bude tako bajno i sjajno kako je i zamišljeno? Naravno da nije. Tako je, već na samom početku, tog veoma važnog domaćeg takmičenja došlo do odgađanja utakmice do  12 godina, Marbo – Crvena zvezda (Marbo je Partizanova filijala), jer je Marbo problematičan član hokejaškog Saveza. A onda nije odigrana ni utakmica novonastalog takmičenja do 15 godina između Partizana i Crvene zvezde.

Sve ovo, već na samom početku, ukazuje na to da zamisao da deca, do gore pomenute dobi, igraju samo domaća takmičenja nije dobra ni za koga i da sprečavanje iste da igraju strana takmičenja neće doneti ništa pozitivno, barem ne ove sezone.

Ne znamo da li smo jedini sportski portal koji se bavi ovom tematikom, ali sigurno da smo jedan od retkih. Žao nam je što Savez ćuti i što, po našem mišljenju, nema sluha da se na ovu temu razgovara ozbiljnije. Naša vrata za njihov stav nisu zatvorena, ali isto tako ne želimo da sarađujemo samo pod uslovom da imamo isto mišljenje kao i oni.

Za kraj…možda u slučaju ove dve utakmice krivica leži i na klubovima. Možda je samo kriva naša Crvena zvezda. Možda i nije. Činjenica je da to ne znamo. Ali ono što znamo je da je, u razgovoru sa predsednikom Saveza, bilo izričito rečeno sa njegove strane da se termini domaćeg takmičenja moraju poštovati. Zato i pitamo predsednika Saveza i sam Savez: A šta je s terminima?

Dodatak: U razgovoru sa čelnicima Partizana smo saznali da je ekipa Marbo-a ipak na vreme registrovana, a od direktora takmičenja da utakmice nisu odigrane zbog obaveza igrača Crvene zvezde. Naravno, ove informacije ćemo proveriti koliko večeras sa ljudima iz našeg tabora, ali i dalje ostaje pitanje da li će i šta Savez preuzeti ako termini domaćeg takmičenja ne budu poštovani.

4 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Slazem se da je to problem, ali Partizan, NS Stars i Vojvodina igraju, a Zvezda ne. Iz kog razloga?
    Zar su klubovi iznad dece? Sta ce se time dobiti da deci bude bolje?

    • Kao što rekoh, ne možemo da otkrivamo ime osobe koja nam je rekla ono što smo vam preneli, ali je veoma realna i mislimo da je njena reč merodavnija od mnogih drugih. Vrlo decidno je izjavila da je i do Zvezde i do Partizana. Zašto? To neka kažu oni koji su odgovorni za oba kluba.

  • Da li možete da nas obavestite šta je istina iz kog razloga nisu odigrane utakmice?
    Pitam iz razloga što ste rekli da ćete odmah proveriti sa upravom kluba.

    • U današnjem razgovoru sa jednom osobom iz sveta hokeja (na njegovu molbu ime ne možemo da otkrijemo) rečeno nam je da je uglavnom pitanje tenzija oba kluba i da je odgovornost na obe strane. Po njegovim rečima, previše je animoziteta na obe strane.

Skoči na traku sa alatkama