Хокеј Хокеј/Вести

А шта је с терминима, Савезе?

Враћамо се на добро познату тему која је обележила период између краја прошле и почетка нове хокејашке сезоне. Сви сте јако добро упознати са писањима на тему забране од стране хокејашког Савеза Србије (СХЛС) за учешће млађих селекција у иностраним такмичењима, а све у циљу јачања домаће лиге. У једном тренутку, када смо разговарали са председником савеза, господином Миловановићем, на наше питање зашто је проблем да они који хоће да играју и страна и домаћа такмичења то спроведу у дело, речено нам је да клубови неће моћи да испоштују термине савеза за домаћу лигу која мора да буде приоритет.

Како се бура мало стишала (не и потпуно) мислили смо да ће то домаће такмичење да крене по свим прописима и регулативама и да ће се утакмице одржавати у договореним терминима. Али…

Да ли сте мислили да је све могло да буде тако бајно и сјајно како је и замишљено? Наравно да није. Тако је, већ на самом почетку, тог веома важног домаћег такмичења дошло до одгађања утакмице до  12 година, Марбо – Црвена звезда (Марбо је Партизанова филијала), јер је Марбо проблематичан члан хокејашког Савеза. А онда није одиграна ни утакмица новонасталог такмиченја до 15 година између Партизана и Црвене звезде.

Све ово, већ на самом почетку, указује на то да замисао да деца, до горе поменуте доби, играју само домаћа такмичења није добра ни за кога и да спречавање исте да играју страна такмичења неће донети ништа позитивно, барем не ове сезоне.

Не знамо да ли смо једини спортски портал који се бави овом тематиком, али сигурно да смо један од ретких. Жао нам је што Савез ћути и што, по нашем мишљењу, нема слуха да се на ову тему разговара озбиљније. Наша врата за њихов став нису затворена, али исто тако не желимо да сарађујемо само под условом да имамо исто мишљење као и они.

За крај…можда у случају ове две утакмице кривица лежи и на клубовима. Можда је само крива наша Црвена звезда. Можда и није. Чињеница је да то не знамо. Али оно што знамо је да је, у разговору са председником Савеза, било изричито речено са његове стране да се термини домаћег такмичења морају поштовати. Зато и питамо председника Савеза и сам Савез: А шта је с терминима?

Додатак: У разговору са челницима Партизана смо сазнали да је екипа Марбо-а ипак на време регистрована, а од директора такмичења да утакмице нису одигране због обавеза играча Црвене звезде. Наравно, ове информације ћемо проверити колико вечерас са људима из нашег табора, али и даље остаје питање да ли ће и шта Савез преузети ако термини домаћег такмичења не буду поштовани.

4 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

    • Kao što rekoh, ne možemo da otkrivamo ime osobe koja nam je rekla ono što smo vam preneli, ali je veoma realna i mislimo da je njena reč merodavnija od mnogih drugih. Vrlo decidno je izjavila da je i do Zvezde i do Partizana. Zašto? To neka kažu oni koji su odgovorni za oba kluba.

    • U današnjem razgovoru sa jednom osobom iz sveta hokeja (na njegovu molbu ime ne možemo da otkrijemo) rečeno nam je da je uglavnom pitanje tenzija oba kluba i da je odgovornost na obe strane. Po njegovim rečima, previše je animoziteta na obe strane.

Скочи на траку са алаткама