Hokej Hokej/Izveštaji

Veličasnstven preokret Crvene zvezde i fenomenalni Kosta Mladenović za 1-0 u seriji

Kakav prvi finalni meč u Ledenoj hali Pionir!  Sve što hokej može da nam ponudi, sa svim svojim uzbuđenjima i prokretima, ponudio nam je večeras. Niko nije očekivao da će nakon prve dve trećine i 0:2 na konto Triglava doći do preokreta. Ali tako nisu mislili Zvezdini hokejaši koji su na rilima Koste Mladenovića napravili fenomenalan preokret i uspeli da slave.

SKHL Crvena zvezda – HK Triglav 4:3 (0:2, 0:0, 3:1, 1:0)

Prva trećina nije bila dobra za Zvezdine hokejaše. Nije da crveno-beli nisu imali prilka za gol, ali gosti iz Ktanja su odigrali ovu trećinu mnogo konkretnije i stvarali su više prilika, pa su sebe i nagradili sa dva pogotka. Strelac oba gola za goste bio je Aljoša Pretnar i na kraju perioda na semaforu je stajalo 0:2.

U drugoj trećini Zvezda je stajala nešto bolje na ledu, ali nedovoljno da bi pločica završila u mreži gostiju, pa je ovaj period završen bez golova.

Poslednja trećina bila je samo za one sa jakim srcem. Zvezda je u ovu trećinu ušla kao pčele ubice. Kibicovali su od samog početka ovog perioda crveno-beli na gol gostiju i u prvih pet minuta golovima Lazara Leštarića i Koste Mladenovića uspeli da izjednače na 2:2. Nastavili su naši oklopnici sa napadima, ali Triglav je uspeo da iskoristi jednu nepažnju naše odbrane i preko Tima Dilinara na 5 minuta do kraja dođe do vođstva od 2:3. A onda su crveno-beli dali sve od sebe i na samo 30 sekundi do kraja meča Kosta Mladenović je izveo pravi slalom i izjednačio na 3:3 i pravi delirijum u Ledenoj hali Pionir.

U produžetku, u igri 3 na 3 sve je ličilo da neće biti golova, a onda se sav napor Zvezdinih hokejaša da dođu do preokreta isplatio na 58 sekuni do kraja ovog produžetka kada je frnomenalni Kosta Mladenović svojim trećim pogotkom doneo Zvezdi izuzetno važnu pobedu od 4:3 i vođstvo od 1-0 u seriji.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama