Хокеј Хокеј/Извештаји

Величаснствен преокрет Црвене звезде и феноменални Коста Младеновић за 1-0 у серији

Какав први финални меч у Леденој хали Пионир!  Све што хокеј може да нам понуди, са свим својим узбуђењима и прокретима, понудио нам је вечерас. Нико није очекивао да ће након прве две трећине и 0:2 на конто Триглава доћи до преокрета. Али тако нису мислили Звездини хокејаши који су на рилима Косте Младеновића направили феноменалан преокрет и успели да славе.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Триглав 4:3 (0:2, 0:0, 3:1, 1:0)

Прва трећина није била добра за Звездине хокејаше. Није да црвено-бели нису имали прилка за гол, али гости из Ктања су одиграли ову трећину много конкретније и стварали су више прилика, па су себе и наградили са два поготка. Стрелац оба гола за госте био је Аљоша Претнар и на крају периода на семафору је стајало 0:2.

У другој трећини Звезда је стајала нешто боље на леду, али недовољно да би плочица завршила у мрежи гостију, па је овај период завршен без голова.

Последња трећина била је само за оне са јаким срцем. Звезда је у ову трећину ушла као пчеле убице. Кибицовали су од самог почетка овог периода црвено-бели на гол гостију и у првих пет минута головима Лазара Лештарића и Косте Младеновића успели да изједначе на 2:2. Наставили су наши оклопници са нападима, али Триглав је успео да искористи једну непажњу наше одбране и преко Тима Дилинара на 5 минута до краја дође до вођства од 2:3. А онда су црвено-бели дали све од себе и на само 30 секунди до краја меча Коста Младеновић је извео прави слалом и изједначио на 3:3 и прави делиријум у Леденој хали Пионир.

У продужетку, у игри 3 на 3 све је личило да неће бити голова, а онда се сав напор Звездиних хокејаша да дођу до преокрета исплатио на 58 секуни до краја овог продужетка када је фрноменални Коста Младеновић својим трећим поготком донео Звезди изузетно важну победу од 4:3 и вођство од 1-0 у серији.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама