Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda je u finalu!!!

Crvena zvezda je u finalu!!! Večers su naši hokejaši u jednoj jako dramatičnoj utakmici uspeli da preokrenu meč iako su dva puta gubili i bili na rubu da igraju majstoricu. To se ipak nije desilo i izabranici Igora Kosovića su u finalu regionalnog IHL takmičenja.

KHL Sisak – SKHL Crvena zvezda 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Prva trećina je donela dobru igru obe ekipe. Domaćin je bio spretniji pa je poveo sa 1:0 golom Dominika Kanaeta, ali Zvezda se nije predavala i uspela je da dođe do izjednačenja 1:1 golom Marka Dragovića. Bilo je do kraja ovog perioda prilika na obe strane, ali mreže su ipak mirovale.

Drugi period je započeo odličnom igrom crveno-belih, ali sve što su dobro uradili naši oklopnici nisu uspeli da pretvore u pogodak. Najbolju priliku imao je Marko Dragović kada je izašao sam pred golmana Siska, ali nije uspeo da ga savlada. Posle toga Sisak preuzima inicijativu, stvara prilike i umalo iz nekih od njih da dođe do izjednačenja.Ipak, mreža golmana Arsenija Rankovića ostala je netaknuta.

U poslednjem periodu crveno-beli su previše dozvolili domaćinu da se razmaše i to je rezultovalo golom za Sisak. Strelac za 2:1 bio je Rajan Jozef Galvin. Nisu naši oklopnic uspevali ništa konkretno da urade sve do 5 i po minuta do kraja kada su na ledu ostali sa igračem više i odmah su to iskoristili. Eduard Čekmarev je pogodio za 2:2 i doneo nadu našim oklopnicima da već večeras mogu da završe posao i prođu u finale. To s ei desilo na malo manje od 2 minuta pred kraj meča kada je Igor Mitrović pogodio, a na semaforu je “zasjalo” 2:3. Pokušali su domaćini do kraja, sa šest igrača na ledu, da dođu do izjednačenja, ali su naši igrači hrabrom igrom to sprečili i zasluženo prošli u finale gde ih čeka ekipa Triglava.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama