Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда је у финалу!!!

Црвена звезда је у финалу!!! Вечерс су наши хокејаши у једној јако драматичној утакмици успели да преокрену меч иако су два пута губили и били на рубу да играју мајсторицу. То се ипак није десило и изабраници Игора Косовића су у финалу регионалног ИХЛ такмичења.

КХЛ Сисак – СКХЛ Црвена звезда 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Прва трећина је донела добру игру обе екипе. Домаћин је био спретнији па је повео са 1:0 голом Доминика Канаета, али Звезда се није предавала и успела је да дође до изједначења 1:1 голом Марка Драговића. Било је до краја овог периода прилика на обе стране, али мреже су ипак мировале.

Други период је започео одличном игром црвено-белих, али све што су добро урадили наши оклопници нису успели да претворе у погодак. Најбољу прилику имао је Марко Драговић када је изашао сам пред голмана Сиска, али није успео да га савлада. После тога Сисак преузима иницијативу, ствара прилике и умало из неких од њих да дође до изједначења.Ипак, мрежа голмана Арсенија Ранковића остала је нетакнута.

У последњем периоду црвено-бели су превише дозволили домаћину да се размаше и то је резултовало голом за Сисак. Стрелац за 2:1 био је Рајан Јозеф Галвин. Нису наши оклопниц успевали ништа конкретно да ураде све до 5 и по минута до краја када су на леду остали са играчем више и одмах су то искористили. Едуард Чекмарев је погодио за 2:2 и донео наду нашим оклопницима да већ вечерас могу да заврше посао и прођу у финале. То с еи десило на мало мање од 2 минута пред крај меча када је Игор Митровић погодио, а на семафору је “засјало” 2:3. Покушали су домаћини до краја, са шест играча на леду, да дођу до изједначења, али су наши играчи храбром игром то спречили и заслужено прошли у финале где их чека екипа Триглава.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама