Hokej Hokej/Izveštaji

Arsine bravure za vođstvo Zvezde od 2-1 u seriji

Arsenije Ranković večeras sa pravom nosi epitet igrača utakmice, mada su svi Zvezdini igrači zaslužni za veoma važnu pobedu izvojevanu protiv ekipe Siska. Zvezda sada vodi sa 2-1 u seriji i u subotu, u Sisku, već može da osigura prolaz u finale.

SKHL Crvena zvezda – KHL Sisak 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Odlična prva trećina za crven-bele. Zvezda je dominirala većim delom ovog perioda i to se na kraju očitovalo i u samom rezultatu. Naši oklopnici su poveli preko Sergeja Ščenkova sa 1:0 (11. min), ali je Sisak u istom minutu izjednačio na 1:1 preko Luke Jarčova. Zvezda nije prestajala sa napadima i to je urodilo plodom u 18. minuti kada je sa igračem manje ua crveno-bele, Aleksa Gvozdenović povukao kontru i smestio pak u mrežu gostiju za 2:1.
Konkretniji je bio Sisak u drugom periodu i gosti su stvarali mnogo više prilika pred golom Rankovića. Ipak, pločica nije htela u mrežu najviše zahvaljujući dobro postavljenoj odbrani naših hokejaša. Ali Sisak je ipak preko Nikolasa Malenice na 2 minuta pred kraj ovog period uspeo da izjednači na 2:2. I kada se činilo da Zvezda nema snage da se oporavi, Sergej Ščenkov je svojim drugim pogotkom doveo crveno-bele u vođstvo od 3:2 i sa tim se rezultatom ušlo u treći period.
U poslednjem periodu nije bilo golova najviše zahvaljujući Zvezdinom golanu Arseniju Rankoviću koji je zaustavio sve pokušaje Siska da dođe do izjednačenja. 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama