Хокеј Хокеј/Извештаји

Арсине бравуре за вођство Звезде од 2-1 у серији

Арсеније Ранковић вечерас са правом носи епитет играча утакмице, мада су сви Звездини играчи заслужни за веома важну победу извојевану против екипе Сиска. Звезда сада води са 2-1 у серији и у суботу, у Сиску, већ може да осигура пролаз у финале.

СКХЛ Црвена звезда – КХЛ Сисак 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Одлична прва трећина за црвен-беле. Звезда је доминирала већим делом овог периода и то се на крају очитовало и у самом резултату. Наши оклопници су повели преко Сергеја Шченкова са 1:0 (11. мин), али је Сисак у истом минуту изједначио на 1:1 преко Луке Јарчова. Звезда није престајала са нападима и то је уродило плодом у 18. минути када је са играчем мање уа црвено-беле, Алекса Гвозденовић повукао контру и сместио пак у мрежу гостију за 2:1.
Конкретнији је био Сисак у другом периоду и гости су стварали много више прилика пред голом Ранковића. Ипак, плочица није хтела у мрежу највише захваљујући добро постављеној одбрани наших хокејаша. Али Сисак је ипак преко Николаса Маленице на 2 минута пред крај овог период успео да изједначи на 2:2. И када се чинило да Звезда нема снаге да се опорави, Сергеј Шченков је својим другим поготком довео црвено-беле у вођство од 3:2 и са тим се резултатом ушло у трећи период.
У последњем периоду није било голова највише захваљујући Звездином голану Арсенију Ранковићу који је зауставио све покушаје Сиска да дође до изједначења. 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама