Hokej Hokej/Izveštaji

Prva runda pripala Sisku, ali Zvezdini oklopnici ne gube nadu

Nažalost, hokejaši Crvene zvezde nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg leda i povedu u polufinalnoj seriji protiv Siska. U jednoj dramatičnoj i krajnje neizvesnoj utakmici gosti su slavili nakon penala i tako poveli sa 1:0 u seriji, a serija se igra na tri dobijena meča.

Prva trećina nije donela golove, ali jeste pet isključenja za ekipu Siska i jedno za Crvenu zvezdu. Ipak, ta isključenja izabranici Igora Kososvića nisu uspeli da pretvore u predsnost i mreže su ostale netaknute.
Drugi period je pripao crveno-belima koji su ga rešili u svoju korist sa 2:1. Prvo je Aleksa Gvozdenović doveo naše oklopnike u vođstvo od 1:0, ali su gosti preko Tajlera Dila izjednačili na 1:1. Ipak, Zvezdini napori da dođe u vođstvo nisu bili uzaludni pa je Vjačeslav Degterev postigao gol za 2:1.
Ipak, poslednju trećinu crveno-beli nisu uspeli da odigraju kako treba. Gosti su prvo izjednačili na 2:2 preko Patrika Dobrića, a onda golom Ivora Bujgera došli i do vođstva od 2:3. Naši hokejaši nisu imali neke izrazite prilike, ali su pred sam kraj meča golom Uglješe Novakovića došli do 3:3 i produžetaka u kojima nije bilo golova, a posle i do penala.
A u penal seriji Sisak je poveo sa 3:5, da bi naši hokejaši uspeli da izjednače i dođu na korak od pobede, ali se to ipak nije desilo i gosti su odneli pobedu.

I pored poraza verujemo da naši oklopnici imaju snage da se izdignu i da vrate prednost domaćeg leda već u sledećem susretu koji se igra u Sisku.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama