Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Crvena zvezda je trijumfovala nad ekipom TSC sa 1:3 na gostujućem terenu u okviru 23. kola Superlige Srbije. Fudbaleri Vladana Milojevića su odigrali dobru utakmicu, a golove za naš tim su postigli Gelor Kanga, Osman Bukari i In Bom Hvang, dok je osim Gabonca asistentski saldo popravio još i Piter Olanjinka.

TSC – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Stadion: “TSC Arena”. 

Sudija: Milan Ilić.

Strelci: Pantović u 61. minutu za TSC, a Kanga u 36, Bukari u 63. i Hvang u 85. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Petrović, Vulić, Đakovac (TSC).

TSC: Ilić, Krstić, Antonić, Pejić, Petrović (od 70 Vlalukin), Vulić (od 70. Radin), Đakovac (od 90. Popović), Milosavljević, Jovanović (od 70. Rakonjac), Ćirković, Pantović (od 74. Stanić).

Rezerve: Simić, Jorgić, Vlalukin, Popović, Radin, Kuveljić, Stanić, Čolić, Milovanović, Rakonjac.

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović (od 30. Điga), Rodić, Hvang, Kanga, Ivanić (od 77. Olanjinka), Bukari, Lučić (od 43. Stamenić), Endiaje (od 77. Kraso). 

Rezerve: Popović, Nikolić, Mimović, Điga, Radojević, Stamenić, Šljivić, Katai, Olanjinka, Kraso, Sremčević.

Uvodni minuti utakmice su pripali fudbalerima naše ekipe, a kompletno težište igre je bilo pomereno ispred gola Ilića. Prvo uzbuđenje je stiglo u osmom minutu, a malo je nedostajalo Zvezdi da stigne do vođstva. Nakon gužve pred kaznenim prostorom ekipe TSC, Kanga je prihvatio loptu i uputio neverovatno snažan udarac, a lopta je dobila spoljni felš. U trenutku kada je izgledalo da će završiti u mreži isprečila se prečka, koja je bila saveznik domaćina. Nastavili su u istom ritmu izabranici Vladana Milojevića, dok se ekipa iz Bačke Topole organizovano branila sa petoricom igrača u poslednjoj liniji. O tome koliko je Zvezda bila dominantna govori činjenica da je u jednom trenutku posed lopte iznosio 75 posto u našu korist.

Igrao se 21. minut kada je Kanga izveo korner, a Ivanić glavom pokušao sa prve stative, međutim loptu je pred gol linijom izbacio Pantović. Sjajno je skočio Endiaje u 26. minutu, nakon centaršuta Mijailovića sa desnog boka, ali je udarac išao tačno u Ilića, koji je refleksno intervenisao. Morao je da menja prinudno Vladan Milojević u 30. minutu kada je mladi Naser Điga zamenio Aleksandra Dragovića zbog povrede kapitena našeg kluba. Kapitenska traka je prešla na ruku iskusnog Uroša Spajića.

U narednom napadu naših fudbalera Miloš Vulić je Vulić je neoprezno startovao nad Kangom i u padu nespretno zakačio loptu rukom. Nakon poziva iz VAR sobe glavni arbitar Milan Ilić je lično pogledao ponovljeni snimak i bez oklevanja pokazao na belu tačku. Kanga je ponovo preuzeo odgovornost i bez ikakvog straha poslao loptu u rašlje gola u 36. minutu. Do kraja prvog dela igra šef stručnog štaba našeg tima je ponovo bio prinuđen da menja zbog povrede, pa je Marko Stamenić dobio priliku umesto povređenog Vladimira Lučića.

Veliku priliku je imao Ivanić u nastavku, kada je presekao dodavanje štopera domaćeg tima i uspešno zaobišao čuvara mreže TSC, ali mu je lopta pobegla u driblingu u 53. minutu. U narednom napadu ponovo je Zvezdina “četvorka” bila najopasnija posle centaršuta agilnog Mijailovića. Ovoga puta udarac glavom je završio iznad gola. Još ofanzivnije su krenuli naši prvotimci što je potvrdila i prilika za Bukarija u 55. minutu kada je šutirao iz mrtvog ugla i pogodio spoljni deo mreže. 

Na isteku sat vremena fudbala na “TSC Areni” videli smo fenomenalnu intervenciju Glazera, koji je nogom u stilu rukometnih golmana odbranio zicer Jovanoviću. Ipak domaćin je izjednačio rezultat preko Pantovića u 61. minutu. 

Samo 120 sekundi kasnije naš klub je povratio prednost. Kanga je poslao idealan centaršut sa levog boka, a spreman na drugoj stativi je čekao Bukari. Brzonogi krilni napadač je samo otvorio stopalo i plasirao loptu u bliži ugao za euforiju crveno-belih navijača na tribinama u Bačkoj Topoli. Glazer je još jednom vrhunski odbranio naš gol u 69. minutu prilikom volej udara Jovanovića, te je ponovo demonstirao izražen refleks ga krasi. U 85. minutu In Bom Hvang je uspešno realizovao udarac sa bele tačke i postavio konačnih 1:3, dok je pre toga Antonić načinio jedanaesterac nad Olanjinkom.

Naši prvotimci su zabeležili novu pobedu u trci za šampionsku titulu i time napravili odličnu uvertiru pred 172. večiti derbi, koji je zakazan za 9. mart na stadionu “Rajko Mitić”.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama