Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)

Црвена звезда је савладала Чукарички са 3:0 у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Изабраници Владана Милојевића су одиграли одличан меч у коме су тактички и кроз дисциплину на терену надиграли ривала. Головима црвено-беле до победе су водили Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Осман Букари, а асистенцију је остварио Ин Бом Хванг, као и Урош Спајић уз стрелца Ендиаја над којима су начињени једанаестерци, док је први наступ за наш клуб забележио млади Огњен Мимовић.

 

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)
 
Стадион: Стадион “Рајко Митић”.
 
Гледалаца: 14348.
 
Судија: Марко Ивковић.
 
Стрелци: Канга у 9, Ендиаје у 36. и Букари у 75. минуту.
 
Црвена звезда: Глазер, Мимовић (од 61. Николић), Спајић, Драговић, Хванг, Канга (од 82. Шљивић), Иванић (од 61. Мијаиловић), Букари, Олањинка (од 61. Лучић), Ендиаје (од 76. Красо).
 
Резерве: Поповић, Николић, Ђига, Милуновић, Радојевић, Мијаиловић, Стаменић, Шљивић, Лучић, Красо, Сремчевић. 
 
Чукарички: Филиповић, Стевановић (од 70. Роган), Врањеш, Јовановић, Тошић (од 78. Станковић), Сисоко (од 76. Милојевић), Доцић, Миладиновић, Никчевић (од 46. Цветковић), Аџић (од 70. Ергелаш), Ивановић.
 
Резерве: Каличанин, Роган, Суботић, Ергелаш, Станковић, Стојановић, Ковач, Милојевић, Ендиаје, Мело, Цветковић.
 
Изабраници Владана Милојевића су као фаворити први запретили на сусрету, а у шанси се у шестом минуту нашао Спајић. Искусни штопер је добро реаговао главом на центаршут Олањинке, али је лопта закачила само горњи део мреже, док је притом ваздушног дуела дошло до судара са дефанзивцем Брђана – Тошићем. Након реакције из ВАР собе и гледања поновљеног снимка, главни арбитар Марко Ивковић је показао на белу тачку. Одговорност је преузео Гелор Канга, који је луцидним ударцем у сам угао гола надмудрио Филиповића за предност црвено-белих у деветом минуту. Наставила је Црвена звезда да напада по боковима, па је тако мало недостајало Ендиајеу да захвати лопту приликом убачаја Иванића са леве стране у 14. минуту. Само 120 секунди касније је шутирао Букари десно искоса, унутар казненог простора, лопту је притом захватио и Иванић, међутим ударац је завршио поред десне стативе гола Чукаричког.
 
Играо се 26. минут када је феноменалан центаршут послао Родић са левог бока, пронашавши тиме Ендиаја на линији петерца. Сенегалац је одлично реаговао поред два играча у црној опреми, али је Филиповић у стилу рукометних голмана успео да изблокира ударац. Само минут касније Иванић је прелепим додавањем лобовао дефанзивну линију Чукаричког и упослио брзоногог Букарија, ипак после сјајног пријема грудима крилни нападач је шутирао изнад пречке. Расположени репрезентативац Гане је наставио са добрим потезима, па је тако пробио поред Јовановића у 31. минуту, а потом је желео да “боцне” чувара мреже екипе са Бановог Брда што му нажалост није пошло за руком.
 
Звезда је дуплирала вођство у 36. минуту, када је Хванг послао врхунски завршни пас у шеснаестерац, а Ендиаје је одлично реаговао и у пријему “избацио” Филиповића, а потом је пласирао лопту у празну мрежу. До краја првог дела меча није било превише узбуђења, док су црвено-бели заслужено отишли у свлачионицу са предношћу од 2:0.
 
У наставку утакмице наши првотимци су наставили да кроз посед и организоване нападе стигну до трећег гола. Након неколико полуприлика најближи да затресе мрежу је био Букари у 56. минуту, када је шутирао са 20 метара након одбитка после корнера. Међутим, лопта је прозујала изнад пречке. У наредном нападу ривала Глазер је сјајно сачувао мрежу после ударца Миладиновића. Голман Звезде је рефлексно реаговао и ногом зауставио покушај везисте Брђана. 
 
Ендиаје је побегао Врањешу у 74. минуту, а штопер Чукаричког је непрописно стартовао над нападачем Звезде. Без оклевања главни арбитар је досудио једанаестерац, док је овога пута прецизан са 11 метара био Букари. Хитроноги фудбалер је био веома сигуран, те је послао лопту у једну, а голмана гостујућег тима у другу страну у 75. минуту. Могао је Букари само минут касније до још једног гола, али му је поново мало недостајало да у ситуацији један на један са Филиповићем буде прецизан. Црвена звезда је забележила нова три бода и направила сјајну увертиру пред гостовање трећепласираној екипи ТСЦ у Бачкој Тополи.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама