Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (2:0)

Crvena zvezda je savladala Čukarički sa 3:0 u okviru 22. kola Superlige Srbije. Izabranici Vladana Milojevića su odigrali odličan meč u kome su taktički i kroz disciplinu na terenu nadigrali rivala. Golovima crveno-bele do pobede su vodili Gelor Kanga, Šerif Endiaje i Osman Bukari, a asistenciju je ostvario In Bom Hvang, kao i Uroš Spajić uz strelca Endiaja nad kojima su načinjeni jedanaesterci, dok je prvi nastup za naš klub zabeležio mladi Ognjen Mimović.

 

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (2:0)
 
Stadion: Stadion “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 14348.
 
Sudija: Marko Ivković.
 
Strelci: Kanga u 9, Endiaje u 36. i Bukari u 75. minutu.
 
Crvena zvezda: Glazer, Mimović (od 61. Nikolić), Spajić, Dragović, Hvang, Kanga (od 82. Šljivić), Ivanić (od 61. Mijailović), Bukari, Olanjinka (od 61. Lučić), Endiaje (od 76. Kraso).
 
Rezerve: Popović, Nikolić, Điga, Milunović, Radojević, Mijailović, Stamenić, Šljivić, Lučić, Kraso, Sremčević. 
 
Čukarički: Filipović, Stevanović (od 70. Rogan), Vranješ, Jovanović, Tošić (od 78. Stanković), Sisoko (od 76. Milojević), Docić, Miladinović, Nikčević (od 46. Cvetković), Adžić (od 70. Ergelaš), Ivanović.
 
Rezerve: Kaličanin, Rogan, Subotić, Ergelaš, Stanković, Stojanović, Kovač, Milojević, Endiaje, Melo, Cvetković.
 
Izabranici Vladana Milojevića su kao favoriti prvi zapretili na susretu, a u šansi se u šestom minutu našao Spajić. Iskusni štoper je dobro reagovao glavom na centaršut Olanjinke, ali je lopta zakačila samo gornji deo mreže, dok je pritom vazdušnog duela došlo do sudara sa defanzivcem Brđana – Tošićem. Nakon reakcije iz VAR sobe i gledanja ponovljenog snimka, glavni arbitar Marko Ivković je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga, koji je lucidnim udarcem u sam ugao gola nadmudrio Filipovića za prednost crveno-belih u devetom minutu. Nastavila je Crvena zvezda da napada po bokovima, pa je tako malo nedostajalo Endiajeu da zahvati loptu prilikom ubačaja Ivanića sa leve strane u 14. minutu. Samo 120 sekundi kasnije je šutirao Bukari desno iskosa, unutar kaznenog prostora, loptu je pritom zahvatio i Ivanić, međutim udarac je završio pored desne stative gola Čukaričkog.
 
Igrao se 26. minut kada je fenomenalan centaršut poslao Rodić sa levog boka, pronašavši time Endiaja na liniji peterca. Senegalac je odlično reagovao pored dva igrača u crnoj opremi, ali je Filipović u stilu rukometnih golmana uspeo da izblokira udarac. Samo minut kasnije Ivanić je prelepim dodavanjem lobovao defanzivnu liniju Čukaričkog i uposlio brzonogog Bukarija, ipak posle sjajnog prijema grudima krilni napadač je šutirao iznad prečke. Raspoloženi reprezentativac Gane je nastavio sa dobrim potezima, pa je tako probio pored Jovanovića u 31. minutu, a potom je želeo da “bocne” čuvara mreže ekipe sa Banovog Brda što mu nažalost nije pošlo za rukom.
 
Zvezda je duplirala vođstvo u 36. minutu, kada je Hvang poslao vrhunski završni pas u šesnaesterac, a Endiaje je odlično reagovao i u prijemu “izbacio” Filipovića, a potom je plasirao loptu u praznu mrežu. Do kraja prvog dela meča nije bilo previše uzbuđenja, dok su crveno-beli zasluženo otišli u svlačionicu sa prednošću od 2:0.
 
U nastavku utakmice naši prvotimci su nastavili da kroz posed i organizovane napade stignu do trećeg gola. Nakon nekoliko poluprilika najbliži da zatrese mrežu je bio Bukari u 56. minutu, kada je šutirao sa 20 metara nakon odbitka posle kornera. Međutim, lopta je prozujala iznad prečke. U narednom napadu rivala Glazer je sjajno sačuvao mrežu posle udarca Miladinovića. Golman Zvezde je refleksno reagovao i nogom zaustavio pokušaj veziste Brđana. 
 
Endiaje je pobegao Vranješu u 74. minutu, a štoper Čukaričkog je nepropisno startovao nad napadačem Zvezde. Bez oklevanja glavni arbitar je dosudio jedanaesterac, dok je ovoga puta precizan sa 11 metara bio Bukari. Hitronogi fudbaler je bio veoma siguran, te je poslao loptu u jednu, a golmana gostujućeg tima u drugu stranu u 75. minutu. Mogao je Bukari samo minut kasnije do još jednog gola, ali mu je ponovo malo nedostajalo da u situaciji jedan na jedan sa Filipovićem bude precizan. Crvena zvezda je zabeležila nova tri boda i napravila sjajnu uvertiru pred gostovanje trećeplasiranoj ekipi TSC u Bačkoj Topoli.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama