Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

ТСЦ – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Црвена звезда је тријумфовала над екипом ТСЦ са 1:3 на гостујућем терену у оквиру 23. кола Суперлиге Србије. Фудбалери Владана Милојевића су одиграли добру утакмицу, а голове за наш тим су постигли Гелор Канга, Осман Букари и Ин Бом Хванг, док је осим Габонца асистентски салдо поправио још и Питер Олањинка.

ТСЦ – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: “ТСЦ Арена”. 

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Пантовић у 61. минуту за ТСЦ, а Канга у 36, Букари у 63. и Хванг у 85. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Петровић, Вулић, Ђаковац (ТСЦ).

ТСЦ: Илић, Крстић, Антонић, Пејић, Петровић (од 70 Влалукин), Вулић (од 70. Радин), Ђаковац (од 90. Поповић), Милосављевић, Јовановић (од 70. Ракоњац), Ћирковић, Пантовић (од 74. Станић).

Резерве: Симић, Јоргић, Влалукин, Поповић, Радин, Кувељић, Станић, Чолић, Миловановић, Ракоњац.

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић (од 30. Ђига), Родић, Хванг, Канга, Иванић (од 77. Олањинка), Букари, Лучић (од 43. Стаменић), Ендиаје (од 77. Красо). 

Резерве: Поповић, Николић, Мимовић, Ђига, Радојевић, Стаменић, Шљивић, Катаи, Олањинка, Красо, Сремчевић.

Уводни минути утакмице су припали фудбалерима наше екипе, а комплетно тежиште игре је било померено испред гола Илића. Прво узбуђење је стигло у осмом минуту, а мало је недостајало Звезди да стигне до вођства. Након гужве пред казненим простором екипе ТСЦ, Канга је прихватио лопту и упутио невероватно снажан ударац, а лопта је добила спољни фелш. У тренутку када је изгледало да ће завршити у мрежи испречила се пречка, која је била савезник домаћина. Наставили су у истом ритму изабраници Владана Милојевића, док се екипа из Бачке Тополе организовано бранила са петорицом играча у последњој линији. О томе колико је Звезда била доминантна говори чињеница да је у једном тренутку посед лопте износио 75 посто у нашу корист.

Играо се 21. минут када је Канга извео корнер, а Иванић главом покушао са прве стативе, међутим лопту је пред гол линијом избацио Пантовић. Сјајно је скочио Ендиаје у 26. минуту, након центаршута Мијаиловића са десног бока, али је ударац ишао тачно у Илића, који је рефлексно интервенисао. Морао је да мења принудно Владан Милојевић у 30. минуту када је млади Насер Ђига заменио Александра Драговића због повреде капитена нашег клуба. Капитенска трака је прешла на руку искусног Уроша Спајића.

У наредном нападу наших фудбалера Милош Вулић је Вулић је неопрезно стартовао над Кангом и у паду неспретно закачио лопту руком. Након позива из ВАР собе главни арбитар Милан Илић је лично погледао поновљени снимак и без оклевања показао на белу тачку. Канга је поново преузео одговорност и без икаквог страха послао лопту у рашље гола у 36. минуту. До краја првог дела игра шеф стручног штаба нашег тима је поново био принуђен да мења због повреде, па је Марко Стаменић добио прилику уместо повређеног Владимира Лучића.

Велику прилику је имао Иванић у наставку, када је пресекао додавање штопера домаћег тима и успешно заобишао чувара мреже ТСЦ, али му је лопта побегла у дриблингу у 53. минуту. У наредном нападу поново је Звездина “четворка” била најопаснија после центаршута агилног Мијаиловића. Овога пута ударац главом је завршио изнад гола. Још офанзивније су кренули наши првотимци што је потврдила и прилика за Букарија у 55. минуту када је шутирао из мртвог угла и погодио спољни део мреже. 

На истеку сат времена фудбала на “ТСЦ Арени” видели смо феноменалну интервенцију Глазера, који је ногом у стилу рукометних голмана одбранио зицер Јовановићу. Ипак домаћин је изједначио резултат преко Пантовића у 61. минуту. 

Само 120 секунди касније наш клуб је повратио предност. Канга је послао идеалан центаршут са левог бока, а спреман на другој стативи је чекао Букари. Брзоноги крилни нападач је само отворио стопало и пласирао лопту у ближи угао за еуфорију црвено-белих навијача на трибинама у Бачкој Тополи. Глазер је још једном врхунски одбранио наш гол у 69. минуту приликом волеј удара Јовановића, те је поново демонстирао изражен рефлекс га краси. У 85. минуту Ин Бом Хванг је успешно реализовао ударац са беле тачке и поставио коначних 1:3, док је пре тога Антонић начинио једанаестерац над Олањинком.

Наши првотимци су забележили нову победу у трци за шампионску титулу и тиме направили одличну увертиру пред 172. вечити дерби, који је заказан за 9. март на стадиону “Рајко Митић”.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама