Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Нови Пазар – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Славили су фудбалери Црвене звезде у 21. колу Суперлиге Србије на гостовању Новом Пазару резултатом 0:3. Мрежу ривала је начео капитен Александар Драговић, предност је удвостручио Гелор Канга, а тачку на меч ставио Шериф Ендиаје за победу тима Владана Милојевића.

 

Нови Пазар – Црвена звезда 0:3 (0:2)

Стадион: „Градски стадион Нови Пазар“.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Драговић у 9, Канга у 40. и Ендиаје у 82. минуту.

Жути картони: Анан, Сума (Нови Пазар), Ђига, Канга (Црвена звезда).

Нови Пазар: Мирковић, Бојат, Фајед, Аземовић, Анан, Адешина (од 46. Жо), Момчиловић (од 82. Петковић), Исламовић (од 46. Кнежевић), Сума (од 88. Опара), Караклајић (од 67. Срећковић), Обрадовић.

Резерве: Пајовић, Чермељ, Димић, Флоро, Жо, Кнежевић, Коничанин, Опара, Петковић, Срећковић.

Црвена звезда: Глазер, Ђига, Спајић, Драговић, Букари (Родић), Мијаиловић, Канга (од 86. Шљивић), Олањинка (од 86. Шљивић), Хванг, Иванић (од 52. Лучић), Сремчевић (од 52. Ендиаје).

Резерве: Поповић, Николић, Мимовић, Милуновић, Родић, Радојевић, Кнежевић, Шљивић, Н. Митуљикић, Лучић, Ендиаје.

Изашла је Звезда на терен у нешто другачијој формацији у односу на меч са Вождовцем, па смо као и током јесени, поново заиграли са три играча у последњој линији. Прву прилику на мечу имао је Олањинка у шестом минуту када је после дриблинга снажно шутирао, али право у Мирковића. Но, већ у следећој опасној ситуацији по гол домаћих – Звезда је дошла до предности и то из прекида. Центрирао је Канга у деветом минуту из слободног ударца, а Александар Драговић „центарфорски“ трзнуо главом и савладао Мирковића.

Било је жустро, утакмица је обиловала са много снажних дуела, али нису Милојевићеви пулени одустајали од нападачке игре и жеље да дођу до новог гола. Кључ добре Звездине игре били су Иванић и Хванг који су „држали“ везни ред. Домаћи су се фокусирали на контре, али није било много опасности по Глазеров гол у првом делу игре. Мирнији период утакмице прекинуо је Сремчевић ударцем главом у 35. минуту када је прописно намучио Мирковића који је био принуђен да лопту пошаље у корнер. Звезда је до другог гола стигла са беле тачке, након што је Момчиловић ударио Ђигу у казненом простору. Сигуран извођач у 40. минуту био је Гелор Канга.

Мењао је Милојевић убрзо након што је почело друго полувреме, па су се у игри нашли Родић, Лучић и Ендиаје, те је уједно и формација промењена, па је Ђига играо као десни бек. Брзо се Звезда адаптирала и на такав начин игре, те се стање на терену није мењало. Фудбалери нашег тима су инсистирали на поседу и томе да наставе да „цепају“ мрежу Мирковића, док су домаћи настојали да кроз контре смање резултат и покушају да уведу меч у неизвесност.

Гађао је Канга карактеристично са дистанце у 75. минуту, али је лопта завршила тик преко гола, иако је у први мах деловало да ће бити опасно. Коначан резултат постављен је у 81. минуту када је Хванг центрирао, Ђига шутирао, а Шериф Ендиаје успео бутином да савлада Мирковића. Шансу да заиграју у финишу меча добили су млади Кнежевић и Шљивић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама