Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde u 21. kolu Superlige Srbije na gostovanju Novom Pazaru rezultatom 0:3. Mrežu rivala je načeo kapiten Aleksandar Dragović, prednost je udvostručio Gelor Kanga, a tačku na meč stavio Šerif Endiaje za pobedu tima Vladana Milojevića.

 

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

Stadion: „Gradski stadion Novi Pazar“.

Sudija: Danilo Nikolić.

Strelci: Dragović u 9, Kanga u 40. i Endiaje u 82. minutu.

Žuti kartoni: Anan, Suma (Novi Pazar), Điga, Kanga (Crvena zvezda).

Novi Pazar: Mirković, Bojat, Fajed, Azemović, Anan, Adešina (od 46. Žo), Momčilović (od 82. Petković), Islamović (od 46. Knežević), Suma (od 88. Opara), Karaklajić (od 67. Srećković), Obradović.

Rezerve: Pajović, Čermelj, Dimić, Floro, Žo, Knežević, Koničanin, Opara, Petković, Srećković.

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Spajić, Dragović, Bukari (Rodić), Mijailović, Kanga (od 86. Šljivić), Olanjinka (od 86. Šljivić), Hvang, Ivanić (od 52. Lučić), Sremčević (od 52. Endiaje).

Rezerve: Popović, Nikolić, Mimović, Milunović, Rodić, Radojević, Knežević, Šljivić, N. Mituljikić, Lučić, Endiaje.

Izašla je Zvezda na teren u nešto drugačijoj formaciji u odnosu na meč sa Voždovcem, pa smo kao i tokom jeseni, ponovo zaigrali sa tri igrača u poslednjoj liniji. Prvu priliku na meču imao je Olanjinka u šestom minutu kada je posle driblinga snažno šutirao, ali pravo u Mirkovića. No, već u sledećoj opasnoj situaciji po gol domaćih – Zvezda je došla do prednosti i to iz prekida. Centrirao je Kanga u devetom minutu iz slobodnog udarca, a Aleksandar Dragović „centarforski“ trznuo glavom i savladao Mirkovića.

Bilo je žustro, utakmica je obilovala sa mnogo snažnih duela, ali nisu Milojevićevi puleni odustajali od napadačke igre i želje da dođu do novog gola. Ključ dobre Zvezdine igre bili su Ivanić i Hvang koji su „držali“ vezni red. Domaći su se fokusirali na kontre, ali nije bilo mnogo opasnosti po Glazerov gol u prvom delu igre. Mirniji period utakmice prekinuo je Sremčević udarcem glavom u 35. minutu kada je propisno namučio Mirkovića koji je bio prinuđen da loptu pošalje u korner. Zvezda je do drugog gola stigla sa bele tačke, nakon što je Momčilović udario Đigu u kaznenom prostoru. Siguran izvođač u 40. minutu bio je Gelor Kanga.

Menjao je Milojević ubrzo nakon što je počelo drugo poluvreme, pa su se u igri našli Rodić, Lučić i Endiaje, te je ujedno i formacija promenjena, pa je Điga igrao kao desni bek. Brzo se Zvezda adaptirala i na takav način igre, te se stanje na terenu nije menjalo. Fudbaleri našeg tima su insistirali na posedu i tome da nastave da „cepaju“ mrežu Mirkovića, dok su domaći nastojali da kroz kontre smanje rezultat i pokušaju da uvedu meč u neizvesnost.

Gađao je Kanga karakteristično sa distance u 75. minutu, ali je lopta završila tik preko gola, iako je u prvi mah delovalo da će biti opasno. Konačan rezultat postavljen je u 81. minutu kada je Hvang centrirao, Điga šutirao, a Šerif Endiaje uspeo butinom da savlada Mirkovića. Šansu da zaigraju u finišu meča dobili su mladi Knežević i Šljivić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama