Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Spartak 3:1 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili trijumf i na trećem kontrolnom meču. Izabranici Vladana Milojevića su savladali Spartak iz Subotice rezultatom 3:1, a u listu strelaca su se redom upisali Vladimir Lučić, Lazar Nikolić i Jovan Mijatović, dok su po asistenciju upisali Šerif Endiaje, kao i Piter Olanjinka.
 
Crvena zvezda – Spartak 3:1 (1:0)
 
Stadion: “Korantina tereni”, Kipar.
 
Strelci: Lučić u 23, Nikolić u 46. i Mijatović u 66. minutu za Crvenu zvezdu, a Ubiparip u 82. minutu za Spartak.
 
Žuti kartoni: Tošeski, Manojlović (Spartak).
 
Crvena zvezda: Z. Popović (od 83. Draškić), Nikolić, Spajić (od 46. Milunović), Dragović (od 67. Milosavljević), Radojević (od 61. Rodić), Mijailović (od 83. Maksimović), Kanga (od 67. Šljivić), Knežević (od 46. Stamenić), Olanjinka (od 67. Kabić), Lučić (od 46. Mitrović), Endiaje (od 61. Mijatović).
 
Spartak: Vulić, Bogićević, Tošeski, Đurasović, Mudrinski, Bijelović, Todorovski, Ćalasan, Stanojev, Prijović, Krsmanović.
 
Igrali su još: Manojlović, Jocić, Ubiparip, Kolarić, Mijić, Babić, Lukić, Kerkez, Kolins, Ebuka, Tomović, Martinović.
 
Na pravi način su izabranici Vladana Milojevića otvorili utakmicu, s obzirom da smo već u prvih pet minuta videli dve prilike u kojima se našao Lučić, ali je nedostajalo koncentracije našem krilnom napadaču da zatrese mrežu Spartaka, prvo na centaršut Mijailovića, a nekoliko trenutaka kasnije, a onda nakon nesmotrenusti poslednje linije Subotičana. Igrao se 23. minut kada je Endiaje sjajno proigrao Vladimira Lučića, najagilnijeg fudbalera na terenu do tog trenutka, kome je treća bila sreća, te je postigao vodeći pogodak za Zvezdu, tako što je loptu sjajno plasirao pored Vulića. Igralo se poziciono i bez konkretnijih sve do 42. minuta, kada je sa velike distance Mijailović opalio po lopti, ali je ona završila pored leve stative golmana Vulića, te se na pauzu otišlo minimalnom prednošću našeg kluba.
 
Nije moglo bolje da počne drugo poluvreme po Crvenu zvezdu, s obzirom da je već u prvom minutu nastavka igre naša ekipa došla do drugog pogotka. Endiaje je izborio korner, koji je izveo Kanga, a Olanjinka spustio loptu do Lazara Nikolića, koji se dobro snašao u petercu i savladao Manojlovića za 2:0. Već u 49. minutu mogli smo da vidimo novi pogodak za Zvezdu, kada je Milunović prelepom dubinskom loptom pronašao Endiajea, koji je šutirao pored gola. Igrao se 65. minut kada je Manojlović oborio Rodića u kaznenom prostoru Spartaka, te je dosuđen jedanaesterac za Crvenu zvezdu, koji je minut kasnije u gol popularnom “panjenkom” pretvorio Jovan Mijatović. U 73. minutu smo videli prelepu paradu Zorana Popovića, koji je sprečio Kolinsa da dođe do utešnog gola. Još jednom se istakao iskusni čuvar mreže Crvene zvezde, kada je u 80. minutu odbranio zicer Ubiparipu i dokazao legendu da su golmani kao vino. Ipak, do pogotka su Subotičani došli u 83. minutu, upravo preko Ubiparipa, koji je postavio konačan rezultat meča. Priliku da debituje za prvi tim Crvene zvezde dobio je čuvar mreže rođen 2007. godine koji je u finišu zamenio Zorana Popovića, a reč je o talentovanom Vuku Draškiću.

 Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama