Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Спартак 3:1 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су остварили тријумф и на трећем контролном мечу. Изабраници Владана Милојевића су савладали Спартак из Суботице резултатом 3:1, а у листу стрелаца су се редом уписали Владимир Лучић, Лазар Николић и Јован Мијатовић, док су по асистенцију уписали Шериф Ендиаје, као и Питер Олањинка.
 
Црвена звезда – Спартак 3:1 (1:0)
 
Стадион: “Корантина терени”, Кипар.
 
Стрелци: Лучић у 23, Николић у 46. и Мијатовић у 66. минуту за Црвену звезду, а Убипарип у 82. минуту за Спартак.
 
Жути картони: Тошески, Манојловић (Спартак).
 
Црвена звезда: З. Поповић (од 83. Драшкић), Николић, Спајић (од 46. Милуновић), Драговић (од 67. Милосављевић), Радојевић (од 61. Родић), Мијаиловић (од 83. Максимовић), Канга (од 67. Шљивић), Кнежевић (од 46. Стаменић), Олањинка (од 67. Кабић), Лучић (од 46. Митровић), Ендиаје (од 61. Мијатовић).
 
Спартак: Вулић, Богићевић, Тошески, Ђурасовић, Мудрински, Бијеловић, Тодоровски, Ћаласан, Станојев, Пријовић, Крсмановић.
 
Играли су још: Манојловић, Јоцић, Убипарип, Коларић, Мијић, Бабић, Лукић, Керкез, Колинс, Ебука, Томовић, Мартиновић.
 
На прави начин су изабраници Владана Милојевића отворили утакмицу, с обзиром да смо већ у првих пет минута видели две прилике у којима се нашао Лучић, али је недостајало концентрације нашем крилном нападачу да затресе мрежу Спартака, прво на центаршут Мијаиловића, а неколико тренутака касније, а онда након несмотренусти последње линије Суботичана. Играо се 23. минут када је Ендиаје сјајно проиграо Владимира Лучића, најагилнијег фудбалера на терену до тог тренутка, коме је трећа била срећа, те је постигао водећи погодак за Звезду, тако што је лопту сјајно пласирао поред Вулића. Играло се позиционо и без конкретнијих све до 42. минута, када је са велике дистанце Мијаиловић опалио по лопти, али је она завршила поред леве стативе голмана Вулића, те се на паузу отишло минималном предношћу нашег клуба.
 
Није могло боље да почне друго полувреме по Црвену звезду, с обзиром да је већ у првом минуту наставка игре наша екипа дошла до другог поготка. Ендиаје је изборио корнер, који је извео Канга, а Олањинка спустио лопту до Лазара Николића, који се добро снашао у петерцу и савладао Манојловића за 2:0. Већ у 49. минуту могли смо да видимо нови погодак за Звезду, када је Милуновић прелепом дубинском лоптом пронашао Ендиајеа, који је шутирао поред гола. Играо се 65. минут када је Манојловић оборио Родића у казненом простору Спартака, те је досуђен једанаестерац за Црвену звезду, који је минут касније у гол популарном “пањенком” претворио Јован Мијатовић. У 73. минуту смо видели прелепу параду Зорана Поповића, који је спречио Колинса да дође до утешног гола. Још једном се истакао искусни чувар мреже Црвене звезде, када је у 80. минуту одбранио зицер Убипарипу и доказао легенду да су голмани као вино. Ипак, до поготка су Суботичани дошли у 83. минуту, управо преко Убипарипа, који је поставио коначан резултат меча. Прилику да дебитује за први тим Црвене звезде добио је чувар мреже рођен 2007. године који је у финишу заменио Зорана Поповића, а реч је о талентованом Вуку Драшкићу.

 Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама