Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Хлорака 3:2 (1:2)

Фудбалери Црвене звезде су остварили тријумф на првом контролном мечу. Изабраници Владана Милојевића су савладали кипарску Хлораку резултатом 3:2, а у листу стрелаца су се редом уписали Александар Катаи, Стефан Митровић и Никола Кнежевић.

 

Црвена звезда – Хлорака 3:2 (1:2)

Стадион: “Ст. Георге Пафос хотел фоотбалл гроунд”.

Судија: Тимур Арсланбегов.

Стрелци: Катаи у 8, Митровић у 60. и Кнежевић у 89. минуту за Црвену звезду, а Фратеа 34. и Бари у 37. за Хлораку.

Жути картони: Геј (Хлорака).

Црвена звезда: Црвена звезда: Глазер (од 46. Поповић), Радојевић (од 70. Ј. Митуљикић), Драговић (од 46. Милуновић), Спајић (од 46. Милосављевић), Николић (од 70. Н. Митуљикић), Канга (од 46. Мијаиловић), Стаменић (од 46. Кнежевић), Олањинка (од 46. Митровић), Катаи (од 46. Шљивић), Лучић (од 46. Кабић), Ендијае (од 46. Кахвић).

Резерве: Поповић, Милуновић, Милосављевић, Мијаиловић, Ј. Митуљикић, Шљивић, Митровић, Кабић, Кнежевић, Н. Митуљикић, Кахвић.

Хлорака:  Денис (од 46. Парфјоновс), Калестру (од 46. Карусо), Хагист (од 46. Антереас), Константинуо, Мореира (од 78. Карузо), Каду, Балдрик (од 84. Франсиско), Фратеа (од 46. Мпанзу), Тијеро (од 46. Мијезан), Луис (од 31. Панајотис)

Резерве: Никита, Кауан, Мариос, Џими, Франсиско, Таља, Зе Антонио, Антереас, Ликпа, Паул, Панајотис, Борја, Витали, Спирос.

Црвено-бели су на почетку меча успоставили иницијативу, те су већ у петом минуту имали прву прилику када је Лучић напао по левој страни и сјајно пронашао Стаменића, који је снажно шутирао, али је његов ударац изблокиран. Само минут касније Мореира је непрописно оборио Олањинку у казненом простору, а главни арбитар је показао на белу тачку. Хладнокрвни Катаи је био сигуран са 11 метара и донео рану предност црвено-белима. У 14. минуту је Радојевић одиграо за Катаија, који је сјајно пробио по левој страни и шутирао са ивице шеснаестерца, али је лопта завршила тик поред десне стативе. Пет минута касније је поново Магико био у центру пажње, након одличног одигравања Николића. Катаи је “распалио“ са петерца, али нажалост право у голмана Дениса. Кипарски тим је у 34. минуту дошао до изједначења, а стрелац је био Фратеа, а затим је три минута након првог гола уследио контранапад противничке екипе, који је завршен поготком.

На почетку другог дела игре шеф стручног штаба – Владан Милојевић је извршио девет измена, те су се на терену нашли претежно млади фудбалери. Играо се 51. минут, када смо видели прву прилику за црвено-беле у другом полувремену. Кабић је пробио по десној страни и центрашутом на другу стативу пронашао Митровића, који је главом упутио ударац, али је лопта завршила преко гола. У 60. минуту је Црвена звезда дошла до изједначења, када је Кнежевић сјајно центирао на другу стативу, а Кахвић одлично скочио и асистирао Митровићу, који је сигурно спровео лопту у мрежу. Након изједначујућег гола црвено-белих уследио је мирнији период меча, током којег су фудбалери Црвене звезде стварали велике проблеме Кипранима. Прилику да се упише у листу стрелаца у 78. минуту је имао Кабић, али није био довољно прецизан, те је резултат остао непромењен. До преокрета изабраници Владана Милојевића су стигли пред сам крај дуела, када је у 89. минуту Шљивић центрирао, а Кнежевић упутио ударац из казненог простора и савладао голмана противничког тима.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама