Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Hloraka 3:2 (1:2)

Fudbaleri Crvene zvezde su ostvarili trijumf na prvom kontrolnom meču. Izabranici Vladana Milojevića su savladali kiparsku Hloraku rezultatom 3:2, a u listu strelaca su se redom upisali Aleksandar Katai, Stefan Mitrović i Nikola Knežević.

 

Crvena zvezda – Hloraka 3:2 (1:2)

Stadion: “St. George Pafos hotel football ground”.

Sudija: Timur Arslanbegov.

Strelci: Katai u 8, Mitrović u 60. i Knežević u 89. minutu za Crvenu zvezdu, a Fratea 34. i Bari u 37. za Hloraku.

Žuti kartoni: Gej (Hloraka).

Crvena zvezda: Crvena zvezda: Glazer (od 46. Popović), Radojević (od 70. J. Mituljikić), Dragović (od 46. Milunović), Spajić (od 46. Milosavljević), Nikolić (od 70. N. Mituljikić), Kanga (od 46. Mijailović), Stamenić (od 46. Knežević), Olanjinka (od 46. Mitrović), Katai (od 46. Šljivić), Lučić (od 46. Kabić), Endijae (od 46. Kahvić).

Rezerve: Popović, Milunović, Milosavljević, Mijailović, J. Mituljikić, Šljivić, Mitrović, Kabić, Knežević, N. Mituljikić, Kahvić.

Hloraka:  Denis (od 46. Parfjonovs), Kalestru (od 46. Karuso), Hagist (od 46. Antereas), Konstantinuo, Moreira (od 78. Karuzo), Kadu, Baldrik (od 84. Fransisko), Fratea (od 46. Mpanzu), Tijero (od 46. Mijezan), Luis (od 31. Panajotis)

Rezerve: Nikita, Kauan, Marios, Džimi, Fransisko, Talja, Ze Antonio, Antereas, Likpa, Paul, Panajotis, Borja, Vitali, Spiros.

Crveno-beli su na početku meča uspostavili inicijativu, te su već u petom minutu imali prvu priliku kada je Lučić napao po levoj strani i sjajno pronašao Stamenića, koji je snažno šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Samo minut kasnije Moreira je nepropisno oborio Olanjinku u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Hladnokrvni Katai je bio siguran sa 11 metara i doneo ranu prednost crveno-belima. U 14. minutu je Radojević odigrao za Kataija, koji je sjajno probio po levoj strani i šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila tik pored desne stative. Pet minuta kasnije je ponovo Magiko bio u centru pažnje, nakon odličnog odigravanja Nikolića. Katai je “raspalio“ sa peterca, ali nažalost pravo u golmana Denisa. Kiparski tim je u 34. minutu došao do izjednačenja, a strelac je bio Fratea, a zatim je tri minuta nakon prvog gola usledio kontranapad protivničke ekipe, koji je završen pogotkom.

Na početku drugog dela igre šef stručnog štaba – Vladan Milojević je izvršio devet izmena, te su se na terenu našli pretežno mladi fudbaleri. Igrao se 51. minut, kada smo videli prvu priliku za crveno-bele u drugom poluvremenu. Kabić je probio po desnoj strani i centrašutom na drugu stativu pronašao Mitrovića, koji je glavom uputio udarac, ali je lopta završila preko gola. U 60. minutu je Crvena zvezda došla do izjednačenja, kada je Knežević sjajno centirao na drugu stativu, a Kahvić odlično skočio i asistirao Mitroviću, koji je sigurno sproveo loptu u mrežu. Nakon izjednačujućeg gola crveno-belih usledio je mirniji period meča, tokom kojeg su fudbaleri Crvene zvezde stvarali velike probleme Kipranima. Priliku da se upiše u listu strelaca u 78. minutu je imao Kabić, ali nije bio dovoljno precizan, te je rezultat ostao nepromenjen. Do preokreta izabranici Vladana Milojevića su stigli pred sam kraj duela, kada je u 89. minutu Šljivić centrirao, a Knežević uputio udarac iz kaznenog prostora i savladao golmana protivničkog tima.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama