Fudbal Fudbal/Vesti

Vladan Milojević: Naši ciljevi su titula i kup

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za drugi deo takmičarske sezone u kojem će morati da jure zaostatak na tabeli da bi i sedmi put zaredom podigli šampionski pehar. Vladan Milojević će ponovo imati zadatak da po svom dolasku postavlja nove temelje na kojima će Crvena zvezda želeti da gradi nove uspehe, veće nego dosadašnje. Na današnjoj prozivci bilo je 27 igrača, uz nekoliko izostanka.

“Uvek je lep osećaj vratiti se. Moj život je vezan za Crvenu zvezdu od malih nogu. Ovo je koja kuća. Svaki put kad odem, idem sa nekim koferom, ali je taj kofer uvek spreman da se vrati. Životna satisfakcija mi je da Crvena zvezda može da računa na mene dok god sam živ, dok god bude potreba za mojim radom ja sam uvek spreman. Sve što je dosad bilo ja sam spakovao u neku fioku, a ovo je neki novi izazov. Nadam se da ću odgovoriti novim izazovima”.

Milojević će na početku morati bez fudbalera koji su dobili pozive afričkih selekcija za predstojeći Kup nacija, ali novi-stari trener ne vidi u tome najveći problem – “Sigurno to jeste neki problem, ali mislim da je to veličina kluba Crvene zvezde da ima igrače na tako velikim takmičenjima. Imam takva iskustva u klubovima gde sam radio, pogotovo u Saudijskoj Arabiji, gde sam imao više od pola tima koji mesec dana nije bio na okupu. Želim im da budu dobro, u svakodnevnoj smo komunikaciji sa njima i pratimo ih, za sada ide kako treba i jako mi je bitno da ne bude povreda. Što se tiče fitnesa, oni će biti u takmičarskoj formi što je bitno za nas. Kako vidim, svi će oni imati prostora i igraće. Možda će biti problem ako neko ne igra pa ne bude u ritmu, ali to su profesionalci”.

Iza tima je pauza između dva dela sezone, ali Vladan Milojević veruje da dvonedeljna pauza nije ostavila traga i da su se igrači osvežili, otkrivajući da je samo Ivanić u problemu sa povredom i da će biti pošteđen.

O prelaznom roku i eventualnim pojačanjima, Milojević nije mogao da kaže konkretne stvari. Naglasio je da Zvezda ima veliki igrački kadar i da će se gledati da se rastereti. Naglasio je da je insistirao da bude što više mladih igrača na pripremama.

“Mislim da je Zvezda za ovih šest meseci pokazala da pojediti igrači mogu da eksplodiraju. Crvena zvezda, Grafičar i OFK Beograd imaju dobru omladinsku školu. Dosta igrača ćemo povesti. Insistirao sam na tome da povedemo dosta mladih igrača, da budu sa nama, da treniraju i da ja imam uvid. Mada većinu znam, ali hoću da ih vidim. Nije to samo stvar treniranja, već i njihovog ponašanja. Insistiraćemo da oni budu ti koji će dobijati priliku da igraju u prvom timu kad god bude prostora za to”.

Brzo će se Milojević vratiti Kipru, ali ovog puta samo kao usputnoj stanici. Crveno-beli će zimske pripreme posle dužeg vremena obavljati van Turske. “Idemo u Pafos, u jedan od najboljih hotela na Kipru sa dva fantastična terena na kojim u ovom trenutku trenira reprezentacija Švedske. Mislim da ćemo imati idealne uslove, mada je Kipar ponekad nepredvidiv sa vremenskim uslovima. Imamo zakazanih četiri utakmica, očekujemo i petu. Čekamo od organizatora da nam ponudi protivnike”.

O očekivanjima – “Šta reći o očekivanjima u Crvenoj zvezdi? Titula, kup, to se zna. Kakva god da je Crvena zvezda, to su uvek očekivanja. Očekujem da damo maksimum i ostvarimo to”, dodavši da računa na sve igrače, ali da oni moraju da budu svesni da je ovde podneblje takvo da nema puno vremena i prostora za prilagođavanje.

Milojević se vraća u ne baš lagodnim okolnostima, jer nije dočekao bodovni saldo u plusu – “Zaostajemo za Partizanom. Mislim da nam je to glavni konkurent, bez potcenjivanja ostalih. Koliko sam uspeo da pratim, mislim da je prvenstvo ove godine kvalitetnije u odnosu na prošlu sezonu, što je jako bitno. U svakom slučaju, ne opterećujem se ni sa čim. Uvek se zadesi da je moj dolazak vezan za krizne situacije. Ne plašim se. Verujem u svoj rad i u svoje saradnike. Ono što je najbitnije je da budemo zdravi, a sve ostalo će biti kako treba.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama