Фудбал Фудбал/Вести

Владан Милојевић: Наши циљеви су титула и куп

Фудбалери Црвене звезде почели су припреме за други део такмичарске сезоне у којем ће морати да јуре заостатак на табели да би и седми пут заредом подигли шампионски пехар. Владан Милојевић ће поново имати задатак да по свом доласку поставља нове темеље на којима ће Црвена звезда желети да гради нове успехе, веће него досадашње. На данашњој прозивци било је 27 играча, уз неколико изостанка.

“Увек је леп осећај вратити се. Мој живот је везан за Црвену звезду од малих ногу. Ово је која кућа. Сваки пут кад одем, идем са неким кофером, али је тај кофер увек спреман да се врати. Животна сатисфакција ми је да Црвена звезда може да рачуна на мене док год сам жив, док год буде потреба за мојим радом ја сам увек спреман. Све што је досад било ја сам спаковао у неку фиоку, а ово је неки нови изазов. Надам се да ћу одговорити новим изазовима”.

Милојевић ће на почетку морати без фудбалера који су добили позиве афричких селекција за предстојећи Куп нација, али нови-стари тренер не види у томе највећи проблем – “Сигурно то јесте неки проблем, али мислим да је то величина клуба Црвене звезде да има играче на тако великим такмичењима. Имам таква искуства у клубовима где сам радио, поготово у Саудијској Арабији, где сам имао више од пола тима који месец дана није био на окупу. Желим им да буду добро, у свакодневној смо комуникацији са њима и пратимо их, за сада иде како треба и јако ми је битно да не буде повреда. Што се тиче фитнеса, они ће бити у такмичарској форми што је битно за нас. Како видим, сви ће они имати простора и играће. Можда ће бити проблем ако неко не игра па не буде у ритму, али то су професионалци”.

Иза тима је пауза између два дела сезоне, али Владан Милојевић верује да двонедељна пауза није оставила трага и да су се играчи освежили, откривајући да је само Иванић у проблему са повредом и да ће бити поштеђен.

О прелазном року и евентуалним појачањима, Милојевић није могао да каже конкретне ствари. Нагласио је да Звезда има велики играчки кадар и да ће се гледати да се растерети. Нагласио је да је инсистирао да буде што више младих играча на припремама.

“Мислим да је Звезда за ових шест месеци показала да поједити играчи могу да експлодирају. Црвена звезда, Графичар и ОФК Београд имају добру омладинску школу. Доста играча ћемо повести. Инсистирао сам на томе да поведемо доста младих играча, да буду са нама, да тренирају и да ја имам увид. Мада већину знам, али хоћу да их видим. Није то само ствар тренирања, већ и њиховог понашања. Инсистираћемо да они буду ти који ће добијати прилику да играју у првом тиму кад год буде простора за то”.

Брзо ће се Милојевић вратити Кипру, али овог пута само као успутној станици. Црвено-бели ће зимске припреме после дужег времена обављати ван Турске. “Идемо у Пафос, у један од најбољих хотела на Кипру са два фантастична терена на којим у овом тренутку тренира репрезентација Шведске. Мислим да ћемо имати идеалне услове, мада је Кипар понекад непредвидив са временским условима. Имамо заказаних четири утакмица, очекујемо и пету. Чекамо од организатора да нам понуди противнике”.

О очекивањима – “Шта рећи о очекивањима у Црвеној звезди? Титула, куп, то се зна. Каква год да је Црвена звезда, то су увек очекивања. Очекујем да дамо максимум и остваримо то”, додавши да рачуна на све играче, али да они морају да буду свесни да је овде поднебље такво да нема пуно времена и простора за прилагођавање.

Милојевић се враћа у не баш лагодним околностима, јер није дочекао бодовни салдо у плусу – “Заостајемо за Партизаном. Мислим да нам је то главни конкурент, без потцењивања осталих. Колико сам успео да пратим, мислим да је првенство ове године квалитетније у односу на прошлу сезону, што је јако битно. У сваком случају, не оптерећујем се ни са чим. Увек се задеси да је мој долазак везан за кризне ситуације. Не плашим се. Верујем у свој рад и у своје сараднике. Оно што је најбитније је да будемо здрави, а све остало ће бити како треба.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама