Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Ubedljiva pobeda Crvene zvezde Meridianbet za kraj 2023!

Košarkaši Crvene zvezde su u 14. kolu ABA lige savladali Igokeu rezultatom 80:48

Crveno-beli su tako stigli do 13. pobede u ABA ligi i učvrstili se na prvom mestu, dok je Igokea sada na učinku od 9/5.

Crvenu zvezdu je do nove pobede predvodio Majk Tobi koji je imao dabl-dabl učinak sa 13 poena i 12 skokova, sem Tobija dvocifren je bio Dejan Davidovac koji je postigao deset poena i imao devet skokova. Jago i Nedović su imali po devet poena, a Nikola Topić koji je dočekan ovacijama, I koji je odigrao dobru I zrelu utakmicu završio je meč sa 8 poena I 5 asistencija.

Kod ekipe Igokee najbolji je bio Nakić sa 12, dok je Karmajkl imao 11 poena i devet skokova.

Crveno beli su odigrali sigurnu utakmicu čiji je početak obeležio Nikola Topić, a kako je vreme odmicalo ekipa je dodavala gas i već na kraju prve deonice imala velikih 31:13, a na veliki odmor otišli su sa 47:29.

Slična slika i u drugom poluvremenu, Igokea je prišla na minus 12, a onda naš tim dodavao gas i ponovo stekao veliku prednost koju je lako održao do kraja utakmice.
Na ovoj utakmici koja je označila kraj još jedne kalendarske godine nisu igrali Luka Mitrović, i Džoel Bolomboj, dok je svima ostalima trener Sferopulos ravnopravno podelio minutažu:

„Bili smo dobro koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Utakmica je išla onako kako smo hteli, dobro u odbrani i napadu. Držali smo prednost i povećavali je do kraja, bez obzira ko je bio na parketu”, poručio je Sferopulos i dodao:

“Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači, ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, Fenerbahčeu, pa dalje” rekao je trener Crvene zvezde Meridianbet.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet radno će provesti i poslednji dan u ovoj godini na treningu, a već 01.01.2024.godine sledi put u Istanbul.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama