Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Убедљива победа Црвене звезде Меридианбет за крај 2023!

Кошаркаши Црвене звезде су у 14. колу АБА лиге савладали Игокеу резултатом 80:48

Црвено-бели су тако стигли до 13. победе у АБА лиги и учврстили се на првом месту, док је Игокеа сада на учинку од 9/5.

Црвену звезду је до нове победе предводио Мајк Тоби који је имао дабл-дабл учинак са 13 поена и 12 скокова, сем Тобија двоцифрен је био Дејан Давидовац који је постигао десет поена и имао девет скокова. Јаго и Недовић су имали по девет поена, а Никола Топић који је дочекан овацијама, И који је одиграо добру И зрелу утакмицу завршио је меч са 8 поена И 5 асистенција.

Код екипе Игокее најбољи је био Накић са 12, док је Кармајкл имао 11 поена и девет скокова.

Црвено бели су одиграли сигурну утакмицу чији је почетак обележио Никола Топић, а како је време одмицало екипа је додавала гас и већ на крају прве деонице имала великих 31:13, а на велики одмор отишли су са 47:29.

Слична слика и у другом полувремену, Игокеа је пришла на минус 12, а онда наш тим додавао гас и поново стекао велику предност коју је лако одржао до краја утакмице.
На овој утакмици која је означила крај још једне календарске године нису играли Лука Митровић, и Џоел Боломбој, док је свима осталима тренер Сферопулос равноправно поделио минутажу:

„Били смо добро концентрисани, почели смо утакмицу добро, са добром енергијом и концентрацијом. Утакмица је ишла онако како смо хтели, добро у одбрани и нападу. Држали смо предност и повећавали је до краја, без обзира ко је био на паркету”, поручио је Сферопулос и додао:

“Било је нормално да накратко изгубимо ритам у широј ротацији, али задовољан сам победом. Знамо да Игокеи недостају важни играчи, ово није исти тим као у првом делу сезоне. Мени је важно како смо ми реаговали, како смо одиграли и добили. Окрећемо се следећим обавезама, Фенербахчеу, па даље” рекао је тренер Црвене звезде Меридианбет.

Екипа Црвене звезде Меридианбет радно ће провести и последњи дан у овој години на тренингу, а већ 01.01.2024.године следи пут у Истанбул.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама