Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Spartak – Crvena zvezda 1:4 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili protiv Spartaka u Subotici rezultatom 1:4 u okviru 19. kola Superlige Srbije i tako osvojili važna tri boda, odnosno napravili dobru uvertiru pred poslednju utakmicu u jesenjem delu sezone – 171. večiti derbi. Za tim Baraka Bahara su pogađali Jovan Mijatović, koji je bio strelac het-trika, kao i Aleksandar Katai, dok su asistencije upisali Gelor Kanga, koji je namestio dva gola, ali i Kosta Nedeljković i In Bom Hvang.

 

Spartak – Crvena zvezda 1:4 (0:1)
 
Stadion: “Gradski stadion u Subotici”. 
 
Sudija: Pavle Ilić. 
 
Strelci: Mijatović u 26, 56. i 90. i Katai u 53. minutu za Crvenu zvezdu, a Todorovski u 55. minutu za Spartak.
 
Žuti kartoni: Ćalasan (Spartak), Endiaje (Crvena zvezda).
 
Spartak: Vulić, Kerkez, Ćalasan (od 81. A. Đurasović), A. Đurasović (od 50. Lukić), Stanojev, Vidaković, Tošeski, Babić, Todorovski (od 81. Mijić), Bijelović (od 76. Rošević), Mudrinski (od 76. Ubiparip).
 
Rezerve: Đuraš, Bogićević, Dunđerski, Jocić, Krstić, Lukić, Mijić, Rošević, Stajković, A. Đurasović.
 
Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Spajić, Dragović (od 63. Nikolić), Rodić, Hvang (od 79. Kraso), Kanga, Knežević (od 46. Lučić), Mijatović, Katai (od 69. Stamenić), Endiaje (od 63. Olanjinka).
 
Rezerve: Vasiljević, Degenek, Milunović, Nikolić, Mijailović, Stamenić, Bukari, Olanjinka, Lučić, Mitrović, Kraso.
 
Na dobar način su izabranici Baraka Bahara otvorili pretposlednji meč u jesenjem delu sezone, te smo tako u sedmom minutu videli opasan udarac Kataija iz slobodnog udarca nakon prekršaja Kerkeza nad Endiajeom, sa preko 20 metara, kada je lopta završila iznad prečke Vulića. Samo minut kasnije, Zvezdin Magiko je iskreirao novu priliku za crveno-bele, jer je iskoristio pas Mijatovića, probio po desnom boku i idealno centrirao za Endiajea, čiji je udarac glavom završio na prečki gola domaćih. Nakon udarca Todoroskog u 18. minutu istakao se i Glazer dobrom intervencijom.
 
U 26. minutu videli smo pogodak za vođstvo Crvene zvezde. Kombinovali su tada najmlađi u timu Baraka Bahara, a na prelep centaršut Nedeljkovića “slabijom”, levom nogom reagovao je Jovan Mijatović, koji je glavom u maniru vrhunskih napadača zatresao mrežu Vulića, pogodivši prvi ugao i tako nastavio sa serijom dobrih partija i golova u Superligi Srbije. Imala je Crvena zvezda potpunu inicijativu u nastavku prvog dela igre, ali nismo videli konkretnije prilike, te se na pauzu otišlo minimalnim vođstvom crveno-belih.
 
Nastavila je Zvezda sa napadima i na startu drugog poluvremana, pa smo videli sjajnu priliku za Kataija u 52. nakon kombinacije Nedeljkovića i Mijatovića, a potonji je prelepo pronašao Magika, koji je opalio po lopti, ali mu je udarac odbranio Vulić, nakon čega je usledio korner. Kanga je iz udarca iz ugla idealno centrirao, a Aleksandar Katai nadvisio domaće fudbalere i glavom duplirao prednost Zvezde u 53. minutu. 
 
Samo dva minuta kasnije je Todorovski smanjio na 1:2, da bi u sledećem napadu, crveno-beli došli do novog gola. Hvang je odlično proigrao Jovana Mijatovića u 56. minutu, a mladi napadač se na rutinski način po drugi put upisao u strelce. Na isteku 65. minuta smo videli novu priliku za izabranike Baraka Bahara, tada je nakon odložene lopte Mijatovića, udarac sa distance oprobao Hvang, ali nije bio dovoljno precizan, s obzirom da je njegov šut završio preko prečke. 
 
Nakon visokog tempa u prvom delu drugog poluvremena, u nastavku je intenzitet opao, a još jednom se istakao Glazer sjajnom odbranom u nadoknadi vremena nakon šuta Stanojeva, zatim je Olanjinka imao priliku da povisi na 1:4 na proigravanje Krasoa. Tačku na utakmicu je stavio Jovan Mijatović, nebeskim skokom i sjajnim udarcem glavom kada je pogodio same rašlje gola Vulića na novu asistenciju Gelora Kange i tako se popeo na čelo liste strelaca Crvene zvezde u Superligi Srbije ove sezone, s obzirom da je bio precizan osam puta, te su izabranici Baraka Bahara na rutinski način priveli meč kraju, i napravili dobru uvertiru za poslednji meč u 2023. godini, odnosno 171. večiti derbi, koji je na programu u sredu od 18 časova.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama